Catalunya Diari

La Cursa de la Boira es consolida com «la prova urbana més natural»

La 4a edició de la cursa i de la caminada, amb un recorregut de 10,6 quilòmetres, tindrà lloc aquest diumenge en el marc del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya de Lleida

Sortida de la III Cursa de la Boira | LleidaDiari.cat

La Cursa de la Boira, que se celebra aquest diumenge, dia 26 de març, a Lleida, es consolida com «la prova urbana més natural». Així ho han afirmat des de GoGoGoRunners Club, organitzador de la iniciativa conjuntament amb Fira de Lleida, en el marc del Saló de l’Esport i Turisme Actiu i de Muntanya (STM). Un dels principals avantatges d’aquesta activitat és que «combina diversió i esport en família» i «permet gaudir d’espais verds i naturals com el Parc de La Mitjana i la canalització del riu». 

Precisament, una de les organitzadores, Estefania Climent, ha insistit en el fet que es tracta d’una cursa de natura dins de la ciutat. Amb només un 15% de recorregut per l’asfalt, la 4a edició de la Cursa de la Boira i la Caminada de la Boira es converteixen en una de les proves que es fan a la ciutat on la natura hi té més protagonisme. En aquest sentit, Climent ha destacat que l’itinerari inclou «punts de La Mitjana molt amagats i desconeguts per a molta gent, racons amb molt encant en els quals, a més, durant aquesta època primaveral la natura es manifesta en tota la seva esplendor».


La iniciativa té dos parts diferenciades: la cursa i la caminada. La segona complementa la primera i s’inscriu en la filosofia dels organitzadors de promoure un esport a l’abast de tothom, especialment dels grups d’amics i famílies que vulguin gaudir d’una jornada divertida i saludable. Ambdues activitats començaran respectivament a les 11.00 i a les 11.10 hores i cobriran una distància de 10,6 quilòmetres. Es tracta d’un recorregut totalment pla, un 85% del qual és de terra i travessa camins de la canalització del riu Segre i del Parc de la Mitjana. Els participants sortiran de davant del Pavelló 3 de Fira de Lleida cap a la canalització del riu i en direcció als instituts (a la inversa de l’any passat), creuaran la passarel·la de ciment, agafaran el marge contrari en direcció al rocòdrom i entraran a La Mitjana per la glorieta de Font i Quer. A La Mitjana continuaran pels corriols marcats amb cintes per sortir pel Camí de Granyena i entrar per les comportes a la canalització del riu Segre. Finalment ascendiran per la pujada corresponent al pàrquing del pavelló del STM, on assoliran la meta.

Presentació de l'edició de 2017 de la Cursa de la Boira. | LleidaDiari.cat

 

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha incidit en què el caràcter familiar de la cursa combina perfectament amb el Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya, Petitàlia i Mascota’m, certàmens que obren les portes el mateix cap de setmana de la cursa, “amb la qual cosa parlem d’activitats amb un tipus de públic similar que es potencien recíprocament”.

L’organització ha previst curses infantils, que es faran el dissabte dia 25 a les 16.00 hores i que recorreran distàncies d’entre 100 i 700 metres, segons la categoria. Són curses lúdiques no competitives i tots els participants tindran de premi, una medalla participativa, una bosseta i berenar. La trobada disposarà de servei de guarda-roba, servei de resultats via SMS, servei de fisioterapeuta i refrigeri i entrepà a l’arribada. Les inscripcions es poden fer al web oficial o de forma presencial a Barcelona Led, al carrer Esperanza Gonzalez 5 de Lleida. La recollida de dorsals es farà durant tot el dissabte a l’estand que el GoGoGoRunners Club tindrà al Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya. Els inscrits tindran accés gratuït a la fira.

Cursa solidària
Segons ha explicat una de les responsables de GoGoGo Runners, Ester Tort, la cursa mostrarà la seva cara més solidària amb una aportació econòmica a Down Lleida. Aquest ajut s’aconseguirà per diferents vies: una aportació directa per dorsal, la possibilitat que el participant faci una donació voluntària complementària en el moment de la inscripció i a través de transferència com a Dorsal 0. El taló que s’entregarà a Down Lleida es destinarà a les estades d’estiu del nois i noies Down. Igualment, i per potenciar la tasca desenvolupada per Down Lleida a favor de la inclusió social dels nois i les noies de l’entitat, un grup d’aquests joves participarà en l’organització de la cursa ajudant en els punts d’avituallament (situats al quilòmetre 5 i a l’arribada). A més, en la cursa col·laboren també estudiants voluntaris en pràctiques del cicle formatiu de grau mitjà del Institut Joan Oró. En total, 15 nois i noies hi prendran part fent tasques de control de recorregut.

La Caminada de la Boira s’inscriu en el circuit saludable Lleida Camina, una iniciativa que inclou una sèrie de caminades per la ciutat amb un calendari establert i que pretén promoure l’exercici físic com a base de salut, qualitat de vida, lleure i cultura. La iniciativa compta amb el suport de Punto Estrella, Lousiana, Nuba i, enguany per primera vegada, de Suzuki, a través del concessionari GS Tot Terreny.


Comentaris

envia el comentari