Catalunya Diari

La Cursa Nectarina Atlètica Fruits de Ponent arriba a la cinquena edició

Aquest any canvia de dia i horari, ja que es farà diumenge 16 de juliol a les 9.30 hores

Alcarràs organitza un any més la Cursa Nectarina Atlètica Fruits de Ponent, amb el suport de la Diputació de Lleida, que enguany arriba a la cinquena edició. Una cursa nascuda popular nascuda per difondre la qualitat de la fruita dolça pròpia de la comarca del Segrià i, en aquest cas, d’Alcarràs, un dels principals municipis productors de fruita dolça del nostre país. La principal novetat d'aquest 2017 és el canvi de dia i d’hora. Deixa de fer-se un dissabte al vespre i, enguany, es trasllada al diumenge, 16 de juliol, a les 9.30 hores del matí. També s’organitzarà un dinar de germanor en acabar la cursa amb l’objectiu d’esdevenir una festa amb un caire més familiar.

La Nectarina Atlètica d'Alcarràs tindrà dos curses, de 10 i 5 quilòmetres, i una caminada popular de cinc quilòmetres pels carrers de la vila i pels camins de l’entorn. La sortida i l’arribada estaran situades davant del Pavelló Poliesportiu. El recorregut és similar al de l’any anterior, un circuit urbà pels carrers del poble combinat amb un de rural, vorejant el riu Segre i els camps de fruiters. A més, després de l’èxit de la passada edició, es tornarà a organitzar la cursa infantil a les 11.00 hores per infants nascuts entre els anys 2003 i 2010. També s’han ampliat els premis. Hi haurà trofeus pels tres primers de la general de la cursa de 10 quilòmetres i també els tres primers de la cursa de 5 quilòmetres, en la categoria masculina i femenina.

La presentació de la cinquena edició s'ha dut a terme a la Diputació de Lleida amb la participació de la vicepresidenta segona, Rosa Pujol; de l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra; del regidor d’Esports de l’Ajuntament, Jaume Bernis, i de la secretaria i corredora del Club MaiParem, Ivet Freixes. Pujol ha destacat el suport de la Diputació de Lleida en aquestes curses que s’organitzen arreu del territori. I en particular aquesta d’Alcarràs, ja que promociona l’esport, els valors i la fruita dolça, un valor afegit del Baix Segrià. L’alcalde Miquel Serra els ha agraït la seva dedicació i la seva implicació en l’organització de la cursa. Tal com ha subratllat el regidor Jaume Bernis, la cursa manté, des dels seus inicis, una vessant solidària. Aquest any, es recollirà un euro de cada inscripció per l’Associació de l’Ictus de Lleida i també es recolliran medicaments pel centre de salut de l’ONG Kuwonku de Gàmbia.


Comentaris

envia el comentari