Catalunya Diari

La Fira Marítima de la Costa Daurada registra màxima afluència amb més de 15.000 visitants

La Fira Marítima de la Costa Daurada registra màxima afluència amb més de 15.000 visitants| Text i fotos: ACN

 

La 9a edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada ha finalitzat amb un balanç molt positiu per part de l’organització i satisfacció entre els expositors. Més de 15.000 persones han visitat el certamen i han pogut gaudir de les més de 30 activitats que s’hi ha realitzat, a més d’interssar-se per les novetats del sector.

Els visitants han pogut trobar des d'una embarcació ecològica que contamina menys, que funciona amb un combustible alternatiu, a l'embarcació històrica de vela llatina de l'associació l'Arjau. Plena de contrasts, la Fira Marítima de Cambrils tanca portes després de quatre dies carregats d'activitat, amb més de 10.000 visitants, un total de 46 expositors -un 10% més que l'any passat-, que han muntat fins a 52 estands arran de mar, al passeig marítim. A l'aigua, les exhibicions, regates i les passejades pel mar -en moto, catamarà, etc.- roben cert protagonisme als estands. És el cas de l'estrena de la vela adaptada.
 
Per primer cop aquest tipus d'embarcació 'raquero' de la Fundació Cruyff, arriba a la Costa Daurada, on les persones discapacitades a partir d'ara podran fer-hi sortides. En Magí, d'onze anys, que pateix una discapacitat física severa, no s'ha volgut perdre la primera sortida d'aquesta embarcació, en el marc de la fira. La seva mare es congratulava de la iniciativa. "Em sembla molt interessant, tenia constància que ho feien a l'entorn de Barcelona, està molt bé que vinguin a les comarques tarragonines, em sembla una gran oportunitat", ha dit.
 
El projecte de la Fundació Cruyff i la zona d'esports extrems són novetats d'enguany, amb la voluntat d'arribar a tots els segments de la nàutica. El bon temps, i un vent relativament amainat, han afavorit a un tancament de la fira molt positiu. "És l'any que més visitants hem tingut", ha assegurat el gerent del Club Nàutic Cambrils i responsable de la fira, Fabián Escudé. Després de patir una forta davallada per la crisi, el sector comença a aixecar cap. La remuntada s'ha palpat a la fira, si bé els expositors reconeixien que s'hi fan més contactes que vendes.
 
Segons dades fetes públiques per l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques, en els dos primers mesos de 2016, les matriculacions de les embarcacions d'esbarjo van créixer un 11,8% respecte el mateix període de l'any passat. Aquest creixement es deu a l'augment de la demanda d'embarcacions menors i a l'augment del lloguer, que va registrar una crescuda del 46,8%."La fórmula del xàrter està tenint molt èxit, es reflecteix en el volum de matriculacions, i està fent tirar moltes empreses del sector", ha destacat Escudé. 
 
"El sector s'està recuperant molt poc a poc, però dóna símptomes de recuperació i se'ns ajuda a promocionar-lo, ara cal fomentar les sinergies entre tots", ha opinat. "La nàutica és un sector important amb molt recorregut que dinamitza l'economia del territori i genera 250 llocs de treball directes a Cambrils, i es pot multiplicar per quatre si comptem els indirectes", ha afegit Escudé. "En aquestes fires intentem fer valdre el sector, que ara es troba en un punt d'inflexió, i les administracions s'ho comencen a creure que és un actiu que cal potenciar", ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari