Catalunya Diari

La gran festa del running arriba aquest cap de setmana a Lleida

La gran festa del running arriba aquest cap de setmana a Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida / Facebook Cursa Bombers Lleida

 La CX Cursa de Bombers de Lleida s’ha consolidat com un gran esdeveniment esportiu que inclou, a més a més de la pròpia cursa, un ampli ventall d’activitats per a petits i grans. El Parc Infantil Solidari, les curses infantils, la Fira del Running i el II Concurs de Batucades i Animació al Carrer, entre altres activitats, configuren l’aposta per fer aquest esdeveniment la gran festa del running de Lleida i, per extensió, del país.
 
Els nens i nenes seran els veritables protagonistes durant tot el dissabte, amb les Curses Infantils Bombers Lleida –amb distàncies adaptades a totes les edats- i amb el Parc Infantil Solidari, que aplegarà les principals mascotes de Lleida -el Caragol Banyetes, Lo Marraquet Bomber o el Plusi-, i oferirà tallers, castells inflables i llits elàstics, entre altres activitats. Cal recordar la vessant solidària d’aquesta iniciativa, ja que la inscripció a les curses infantils va íntegrament destinada als nens i nenes malalts de càncer de l’AFANOC i de l’AECC de Lleida.
 
L’acte més multitudinari tindrà lloc diumenge amb la CX Cursa de Bombers de Lleida, que preveu la participació de 3.500 persones. Enguany s’ha modificat el recorregut, de 10 quilòmetres, oferint un circuit ràpid i planer, que travessa el barri de Cappont i, després, transcorre paral·lel al Riu Segre i al barri de Pardinyes. La principal novetat és la incorporació d’una distància de 5,5 quilòmetres a la cursa popular, adreçada a totes aquelles persones que es vulguin iniciar en la pràctica esportiva.
 
Finalment cal remarcar que, durant la carrera, tindrà lloc el II Concurs de Batucades i Animació al Carrer, que posarà música als carrers de la ciutat de Lleida durant el pas dels corredors. Fins un total de nou grups s’aplegaran en aquest concurs, que finalitzarà amb una rua de tots els grups participants, en els Camps Elisis, un cop acabada la prova.
 
Presentació de les activitats

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el delegat del Govern, Ramon Farré, la directora dels SSTT d’Interior a Lleida, Anna Miranda, la diputada de la Diputació de Lleida, M. Antònia Pubill, el cap de la Regió d’Emergències de Lleida, Jordi Solà, i un dels organitzadors de la CX Cursa de Bombers Lleida 2014, Jordi Martínez, han estat els encarregats de presentar aquesta iniciativa que, organitzada per l’Agrupació Cultural Recreativa Bombers de Lleida, s’ha consolidat i ha esdevingut, en només quatre edicions, en una autèntica festa de l’esport per a petits i grans que, a més, destina part dels seus recursos a diverses entitats socials de la ciutat.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha felicitat el col·lectiu de Bombers, un dels més estimats de la ciutat, per crear i consolidar una marca associada a Lleida en només tres anys. A més, ha avançat que s’està treballant per aconseguir, juntament amb Fira de Lleida, la creació d’una fira relacionada amb el sector del running. Per la seva banda, Ramon Farré ha animat l’Agrupació Cultural Recreativa Bombers de Lleida a continuar “expressant els seus valors amb vehemència” i ha destacat que “treballant, tots plegats, colze a colze, aquesta festa de l’esport no tindrà límits”.


Comentaris

envia el comentari