Catalunya Diari

La III Cursa de la Boira espera superar els 500 participants

La III Cursa de la Boira espera superar els 500 participants| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida / Fira de Lleida

 

La tercera edició de la Cursa de la Boira Grifone STM, prova organitzada en el marc del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya de Lleida, es portarà a terme el 14 de febrer amb un circuit urbà de 10,54 quilòmetres, amb sortida i arribada a la Fira de Lleida, que tindrà com a principal atractiu els paisatges del Parc de La Mitjana de Lleida. Paral·lelament a la cursa es farà la Caminada de la Boira Grifone STM, que recorrerà la mateixa ruta.

La Cursa de la Boira Grifone STM sortirà a les 11.30 hores de davant del Pavelló 3 de Fira de Lleida en direcció a la canalització del riu. Els participants es dirigiran a la zona dels instituts, passaran el riu per la passarel·la situada sota del pont de la LL-11, encararan el marge dret en direcció a La Mitjana, entraran al parc a l’altura de la Glorieta Font i Quer i recorreran els corriols marcats amb cintes, sortiran pel camí de Granyena, accediran per les comportes al marge esquerre de la canalització del riu Segre i finalment es dirigiran al recinte firal per la pujada situada abans de la Passarel·la dels Camps Elisis.
 
Estefania Climent i Ester Tort, representants de Gogogo Runners, entitat organitzadora de la prova, han destacat que la cursa i la caminada d’enguany —que segons les previsions comptaran amb més 500 participants— seran circulars i transcorreran en sentit contrari a les de l’any passat. Climent ha destacat que el recorregut és totalment pla i té un 85% de terra i un 15% d’asfalt, la qual cosa fa que aquesta sigui “la cursa de Lleida amb menys asfalt i amb més natura, ja que a més s’endinsa plenament en el Parc de La Mitjana”.
 
Inclosa dins del calendari de 'Lleida Camina' (programa de promoció de l’esport al municipi) i patrocinada per Punto Estrella, la cursa disposarà de serveis de guarda-roba, guarderia, comprovació de resultats via SMS i massatge a l’arribada. Les inscripcions —que donen dret a visitar gratuïtament el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya— es poden fer als online, als webs http://www.runedia.com i www.cursadelaboiralleida.com, o presencialment, a Barcelona Led, al carrer Esperanza González, 5, de Lleida.
 
Prèviament a la Cursa i a la Caminada de la Boira, el dissabte dia 13 a les 16.00 hores, hi haurà unes curses infantils no competitives i de caire lúdic, amb 4 categories per edats (recorreguts de 100 a 700 metres) i premis —medalla, bosseta i berenar— per a tothom.
 
El director de Fira de Lleida, Joan Oró, ha remarcat que, més enllà de l’àrea expositiva, el STM es planteja com una fira interactiva, amb activitats vinculades a la temàtica del saló que promouen la participació activa dels visitants. En aquest sentit, la Cursa de la Boira i la Caminada de la Boira estan adreçades a tots tipus de públic, tant als practicants habituals o professionals de running com a les persones, famílies o infants que vulguin fer puntualment una activitat sana i alhora lúdica.
 
Cursa solidària
Per tercer any consecutiu l’organització de la cursa col·labora amb Down Lleida, amb aportacions econòmiques directes (inscripcions i aportacions solidàries dels corredors) i amb la participació dels joves de l’associació en l’organització de la cursa, fent bosses per als corredors i ajudant en els avituallaments. L’ajut econòmic es destinarà a les estades d’estiu del nois i les noies de Down Lleida.
 
Igualment, una vintena estudiants del cicle formatiu de grau mitjà de l’Institut Joan Oró col·laboraran en la cursa com a voluntaris en una activitat que els hi servirà de pràctiques per als seus estudis.


Comentaris

envia el comentari