Catalunya Diari

La III Trail Running Series Lleida creix fins a les 9 curses i introdueix la categoria d'equips

La III Trail Running Series Lleida creix fins a les 9 curses i introdueix la categoria d'equips| Redacció - Fotografia: Iter5

 

Les Trail Running Series Lleida han presentat aquest dijous la seva tercera edició. Les novetats d'enguany són la introducció de la categoria d’equips i dos noves curses; una a la Granja d’Escarp, sota la denominació de l’Aiguabarreig a Montmaneu, i l'altre a Almatret amb la Cursa dels Tossals.

La iniciativa es va crear l'any 2013 amb l'objectiu de promocionar aspectes d’interès cultural, històric, gastronòmic o natural dels llocs on se celebra cada prova, diversificar l’oferta de curses populars amb unes proves diferents, oferir una alternativa a les curses populars d’asfalt, basades en gaudir del recorregut més que en el resultat, i fomentar les curses de muntanya al nostre territori.
 
La Trail Running Series Lleida va iniciar-se amb tres passat; l'any passat es va augment a set i enguany ja en són nou, que es disputaran del 21 de febrer al 17 d'octubre. Totes elles combinen desnivells d'ascens mínims i un terreny de senders i pistes com a alternativa d'asfalt.
 
Les curses són:
- III Nit Trail Running Montoliu: 21 de febrer 
- II Fruitrail d’Aitona: 22 de març
- II Via Romana d’Àger: 29 de març
- IV TrenKacames de Rosselló: 19 d’abril
- III Cursa de Raimat: 10 de maig
- II Trail Nocturn Clos Pons: 6 de juny
- II Sant Jordi de Camarasa: 21 de juny
- Tossals d’Almatret: 20 de setembre 
- I Trail La Granja d’Escarp: 17 d’octubre 
 
L’acte de presentació dha comptat amb la participació del vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla, i dels organitzadors del circuit, Pep Castarlenas i Kike Borràs, de l’Associació Esportiva Ekke, a més de Josep Ramon García en representació del patrocinador principal, Nissan Ilerdauto.
 
 
Borràs ha indicat que les proves tenen diferents nivells, però amb el denominador comú que són assequibles i que, pel damunt d’obtenir marques, el que es busca és que la gent gaudeixi de l’entorn natural i d’altres atractius de les diferents zones. Així i tot, es confeccionarà una classificació amb la suma dels punts obtinguts en cada prova i es premiarà la fidelitat dels participants amb un obsequi Finisher als esportistes que aconsegueixin completar vuit de les nou curses. En aquest sentit, Borràs ha precisat que l’any passat les proves van aplegar una mitjana de 150-200 atletes, i que per enguany esperen que aquesta xifra se situï en els 200-250 participants per cursa.
 
Una altra de les novetats d’aquesta tercera edició serà que s’introdueix una categoria per equips, en què hi podran participar conjunts formats per un màxim de 8 esportistes dels quals puntuaran els 3 millors de cada cursa. 
 
Vessant solidari
Les Trail Running Series Lleida també tindran el seu vessant solidari, ja que es destinarà una part del benefici de les inscripcions al projecte solidari 'Vacances en Pau' de Sahara Ponent, que consisteix en l’acolliment de nens i nenes sahrauís per part de famílies lleidatanes durant dos mesos a l’estiu.
 
De cara al futur, Borràs no ha descartat incorporar més curses al circuit, encara que ha puntualitzat que nou carreres ja són moltes i que amb una o dos més el circuit potser ja arribaria al seu sostre. 


Comentaris

envia el comentari