Catalunya Diari

La Lleida Air Challenge perd visitants i s'avançarà al maig per evitar la calor

La Lleida Air Challenge perd visitants i s'avançarà al maig per evitar la calor| Redacció - Fotografia: Laura Biela

 

L'aeroport de Lleida-Alguiare ha acollit aquest diumenge el festival aeri Lleida Air Challenge, amb més activitats que en l'edició anterior. No obstant, a causa de les altes temperatures, que han fregat els 40 graus, ha rebut menys visitants (prop de 4.000), motiu pel qual els organitzadors avançaran la celebració a principis de maig, al voltant de la festa major de Lleida.


Durant tot el matí, el cel de l'altiplà d'Alguaire ha estat l'escenari de nombroses exhibicions i demostracions com les d'aeromodelisme, parapents amb motors, ultralleugers, salts de paracaigudistes, planejadors o paratrikes, entre d'altres. Un dels vols que més expectació ha aixecat ha estat el de patrulla italiana que pilotava un conjunt de quatre avionetes que han fet diverses acrobàcies, o la simulació d'atac aeri, novetats destacades d'enguany.


 


El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha valorat molt positivament la millora d'aspectes com la visibilitat del públic, amb la gran pantalla habilitada, les zones de restauració i de descans, així com el volum d'activitats i l'encadenament entre elles, que ha permès que el cel de Lleida-Alguaire estigués ocupat en tot moment i no s'hagin produït temps morts. En aquest mateix sentit també s'ha manifestat Miquel Vila, director del Lleida Air Challenge, que ha emfatitzat la manca d'incidents i la bona coordinació de tot el festival.


 


Air Race 1


El Lleida Air Challenge també ha incorporat les espectaculars curses de l'Air Race 1, que permeten veure competir a vuit avions volant simultàniament. La cursa l'ha guanyat el suec Thom Richard, que ja es va proclamar campió de la primera prova del Campionat del món celebrada fa tres setmanes a Monastir (Tunísia). Richard encapçala la classificació provisional de la general. Els altres llocs del podi els han ocupat el francès Christian Guilie i Steve Temple, dels Estats Units, pel que fa a la categoria Gold. A la categoria Silver, el guanyador ha estat el francès Guy Chereay, seguit per l'escocès Des Hart i pel també francès Stanislas Damiron.


 


Pel director de l'Air Race 1, Jeff Zaltman, Lleida-Alguaire és l'escenari ideal per celebrar una de les curses puntuables de la Copa del món i ha remarcat la bona organització, el bon ambient viscut entre els pilots i l'espectacularitat de les curses, que han sigut especialment ràpides i amb un frec a frec entre els avions de l'equip francès encapçalat per Guilie i de l'equip suec capitanejat per Richard. L'Air Race 1 es decidirà a Reno, els Estats Units el proper 20 de setembre.


 


El Festival Lleida Air Challenge està organitzat per Aeroports de Catalunya i compta amb la col·laboració dels membres de la Taula Estratègica de l'aeroport de Lleida-Alguaire així com també de l'Agència Catalana de Turisme. Comentaris

envia el comentari