Catalunya Diari

La Lleida Air Challenge tornarà a acollir una prova del campionat del món a l'aeroport d'Alguaire

La Lleida Air Challenge tornarà a acollir una prova del campionat del món a l'aeroport d'Alguaire| Redacció - Fotografia: Delegació de Govern Lleida

 

La Lleida Air Challenge torna a l’aeroport de Lleida-Alguaire el diumenge 28 de juny amb la segona edició d’aquest festival aeri, únic a Europa. El certamen acollirà també la segona de les tres proves de la copa del món de l’Air Race 1, la fórmula 1 de l’aire, que enguany té com a seus Reno (Estats Units), Monastir (Tunísia) i Lleida.

La Lleida Air Challenge, que està pensada per a tots els públics, aplegarà diverses activitats per difondre i exhibir les modalitats de vol, com el paramotor, l’ultralleuger o dirigibles, entre altres. Hi haurà exhibicions i demostracions aèries, com la simulació d’un atac militar, l’exposició 'Catalunya des del cel' i un concurs de fotografia. Una altra de les novetats d’enguany és la incorporació d’una fira d’exposició comercial, organitzada per Fira de Lleida, amb una vintena d’expositors del sector aeronàutic. A més, de promocionar l’aeroport de Lleida-Alguaire i de donar a conèixer la pràctica aeronàutica, l’organització del festival pretén atraure empreses del sector perquè s’instal·lin a Lleida.
 
Lleida és la primera ciutat europea que acull una prova de l’Air Race 1. 15 pilots i els seus equips d’arreu del món competiran en aquesta prova. És una cursa aèria on vuit aeronaus competeixen simultàniament voltant en un circuit el·lipsoïdal de cinc quilòmetres de longitud, amb avançaments espectaculars. Combina la velocitat, la precisió i el risc, sent l’única modalitat de curses aèries en què les aeronaus participants competeixen simultàniament a velocitats de 400 km/h.
 
La Lleida Air Challenge espera igualar les més de 6.000 persones que van assistir en l’anterior edició i ha habilitat diverses zones de descans, ombres i més aparcament, entre altres, al voltant de l’aeroport. També s’instal·larà una pantalla gegant per veure les evolucions dels pilots al detall i poder gaudir millor del festival. El preu de les entrades, que ja estan a la venda, és de 5 euros i és gratuïta per als menors de 12 anys.
 
El festival, que està organitzat per Aeroports de Catalunya amb la col·laboració de la Taula Estratègica de l’aeroport, del qual és membre l’Ajuntament de Lleida, s'ha presentat aquest divendres. L'acte ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; el director de l'Air Race1, Jeff Zatman; i el director de l'esdeveniment, Miquel Vila.


Comentaris

envia el comentari