Catalunya Diari

La Llotja, punt d’arribada de la 5a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya

La Llotja, punt d’arribada de la 5a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president de la Volta, Ruben Peris, han signat aquesta dimarts el conveni mitjançant el qual la Volta Ciclista a Catalunya torna enguany a Lleida. El paer en cap ha remarcat, en primer lloc, l’impacte esportiu que suposa per a Lleida acollir un certamen d’aquestes característiques, però també l’impacte que té en el món de la restauració, de l’hostaleria, el turisme i del comerç, calculat en 113.000 euros aproximadament. La Paeria, per la seva banda, subvencionarà aquest esdeveniment esportiu amb 20.000 euros.
 
Peris s’ha mostrat molt il·lusionat pel fet que la Volta torni a Lleida una vegada més, una població que compta amb una gran tradició ciclista, i ha lloat la Llotja com una infraestructura "perfecta" per acollir l’arribada d’aquest esdeveniment. En aquest mateix sentit, el president de la Volta ha explicat el que serà l’itinerari per Lleida, que enguany recorrerà l’avinguda de Balàfia, la plaça Països Catalans, Corregidor Escofet i Avinguda Tortosa. Finalment, Peris ha remarcat el fet que tota la caravana ciclista, formada per unes 600 persones, pernocti a la ciutat, en un dia que serà un espectacle esportiu per a tots els aficionats al ciclisme.
 
L’efemèride torna a la ciutat de Lleida després de 16 anys. Aquesta competició ha inclòs Lleida en el seu calendari de ruta en 41 ocasions, la darrera l’any 1997. D’aquesta manera, es recupera així una prova de la qual la ciutat ja va formar part en la seva primera edició, l’any 1911. La Volta Ciclista, la competició ciclista per etapes més antiga de l’Estat Espanyol i la tercera més antiga a Europa després de Le Tour de France i el Giro de Italia, és un esdeveniment esportiu de caire internacional inclòs al calendari UCI World Tour.Comentaris

envia el comentari