Catalunya Diari

La Marxa Senderista del Baix Segre obre inscripcions

La caminada, que enguany arriba a la novena edició, se celebrarà el proper 26 de març
La marxa comptarà amb quatre recorreguts | LleidaDiari.cat

La Marxa Senderista del Baix Segre arribarà el diumenge 26 de març a la seva novena edició, tota una fita per una jornada que, amb epicentre a La Granja d'Escarp, és ja tot un clàssic del calendari senderista de les Terres de Ponent. La jornada, que un any més s’integra dins el circuit de marxes saludables Marxa.cat, ha aplegat en les darreres edicions una participació superior a les 600 persones, una xifra que enguany espera mantenir o fins i tot superar.

Diversos factors fan d’aquesta una marxa d’allò més atractiva per als caminants i corredors, però tal vegada el més destacable sigui la varietat, encant i bellesa dels paratges per on transcorre la ruta, començant per l'exuberància de vida de l’Aiguabarreig, les valls de Secà, l’omnipresent Montmeneu, al cim del qual podreu pujar per gaudir de les millors vistes de la comarca, i finalment, el tapís de colors dels arbres fruiters en floració, que justament es troba en el seu moment més àlgid durant la celebració de la Marxa. 

 

L’organització, a càrrec de l’Ajuntament de La Granja d’Escarp, el CE Amics Caminadors de La Granja i l’Associació de Dones del Baix Segre, ha dissenyat quatre rutes que van dels sis als 24 quilòmetres, amb l’objectiu que tothom pugui gaudir d’un dia d’esport i natura, sigui quina sigui la seva condició física. Tothom pot triar la seva ruta i al seu ritme, caminant o corrent. Les quatre rutes de la novena Marxa Senderista del Baix Segre tenen en comú el tram inicial, que es dirigeix cap al costat de la Passera de Fusta, i els tres primers quilòmetres del Camí Natural que bordeja l’Aiguabareig Segre-Cinca. En arribar al estret del Molí, les rutes es bifurquen. 

La ruta anomenada Les Cales (6,6 km) gira per Les Cales, passant per les hortes, fins arribar a l'entrada del poble. La ruta El Purroig (11,70 km) puja per dins del Barranc de La Grallera, fins al Mas del Fontant. Arriba al Pantano de Baix i després torna fent una passejada gaudint dels fuiters florits i vorejant El Purroig, també anomenat Punteta Roja. La ruta L'Engivós (18,70 km), un cop hagi arribat al Pantano de Baix per la Grallera, puja per la Vall la Dona fins arribar al peu de Montmaneu, on aquells participants que ho desitgen podran fer l'ascens del pic. La tornada es farà resseguint el camí de l'Engivós. Finalment, la ruta La Cresta (23,40 km) és l’aposta estrella d’aquesta edició. Un cop haguem gaudit del Camí Natural i del Pantano de Baix, pujarem per la Vall la Dona fins arribar al peu de Montmaneu. Allí deixa els participants de la ruta anterior a dalt de l’Engivós, passa per davant dels Corrals i continua per un camí ample cap a La Cresta. És tracta de dos quilòmetres de sendera amb unes vistes espectaculars del tram final del riu Segre, que cedeix les seves aigües a l’Ebre. La tornada es fa pel tram final de l'Aiguabarreig, amb l'ermita de Sant Jaume, acabada de rehabilitar, en primer terme.

 

Més informació aquí

Inscripcions aquíComentaris

envia el comentari