Catalunya Diari

La 'Marxa-Trail Les Peülles 54' descobreix el paisatge de la Noguera Alta

Es recorreran els pobles de les Avellanes, Vilanova de la Sal, Santa Linya i Tartareu

La marxa s'organitza amb la col·laboració de la Diputació de Lleida | LleidaDiari.cat

El Club excursionista Les Peülles organitza aquest diumenge 14 de maig la cinquena edició de la 'Marxa-Trail les Peülles 54' que transcorre per quatre pobles de la comarca de la Noguera: les Avellanes, Vilanova de la Sal, Santa Linya i Tartareu. Com en edicions anteriors, s'han organitzat dos recorreguts que es poden fer caminant o corrent. Tal com ha indicat l'organitzador Lluís Garrofé, aquest any el traçat del circuit s'ha modificat una mica, però les distàncies són les mateixes. El més llarg dels dos recorreguts té 54 quilòmetres i 1.932 metres de desnivell positiu acumulat. La cursa més curta és de 34 quilòmetres i 1.119 metres de desnivell. Es tracta de dues curses circulars que tenen el mateix punt d'arribada i sortida, que serà el pavelló poliesportiu de les Avellanes. Per primera vegada, s'han inclòs aquestes dues distàncies dins del calendari de la Lliga de la Noguera de curses de muntanya. Aquesta lliga està formada per deu curses de muntanya amb un recorregut d'entre 10,25 i 34 quilòmetres.

La Diputació de Lleida ha acollit la presentació d'aquesta nova edició comptant amb la participació del diputat de la comarca, Eloi Bergós; del tinent-alcalde de l'Ajuntament de les Avellanes, Miquel Marcelino, i d'en Lluís Garrofé del club organitzador. Tant el diputat Eloi Bergós com el tinent-alcalde Miquel Marcelino han declarat que aquestes activitats fomenten l'esport i ajuden a conèixer i descobrir el territori, que «és riquíssim en cultura i paisatge».

En aquest cas concret, la Marxa-Trail les Peülles, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, descobreix la Serra del Montsec i l'encant del Prepirineu. A més, els organitzadors agraeixen la tasca realitzada pels més 50 voluntaris dels quatre pobles que han ajudat en les diferents tasques organitzatives, com marcar el recorregut i organitzar els punts d'avituallaments i de control.


Comentaris

envia el comentari