Catalunya Diari

La quarta Cursa Bombers omple els carrers de Lleida de corredors

La quarta Cursa Bombers omple els carrers de Lleida de corredors| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Enguany, com a novetat, s’ha incorporat una cursa més curta, de 5,5 quilòmetres. Però els corredors d’aquesta quarta edició s’han decantant en gran majoria pel recorregut llarg, el tradicional, de 10 quilòmetres, que ha passat pel barri de Cappont, tornant pel Riu Segre fins a Pardinyes. Totes dues proves han tingut l’arribada i la sortida als Camps Elisis, davant del pavelló 3 de Fira de Lleida, on durant tot el cap de setmana han tingut lloc activitats vinculades als running, per a petits i grans. Entre altre altres, destaquen les curses infantils, amb 800 petits corredors; el parc infantil solidari i la Fira del Running, a l’interior del pavelló.
 
S’ha de recordar la vessant solidària de la Cursa Bombers. Els diners recaptats en les curses infantils s’han destinat a Afanoc i l’AECC de Lleida (1.200 euros per a cadascuna). I també es col·labora amb Down Lleida.
 
II Concurs de Batucades i Animació al Carrer
La festa esportiva conté una component d’animació musical, que l’any passat va estrenar-se amb grups d’animació durant el recorregut i que enguany ja s’ha consolidat amb la segona edició del concurs. D’aquesta manera, els corredors reben el suport i l’empenta de les formacions que hi participen, que posen música al ritme dels atletes.
 
Una dotzena de grups han ambientat al cursa, nou dels quals participant en el concurs, que ha guanyat Batbatuka de Tàrrega. En segon i tercer lloc han quedat els grups dels Diables de l'Espluga de Francolí i Un, dos, tres, kuà de Guissona. La votació s’ha fet amb els vots registrats a través del Facebook i del veredicte d’un jurat. Més enllà d’aquest premi, als grups participants se’ls ha lliurat una compensació econòmica de 100 euros i se’ls oferirà participar en cercaviles que es facin durant l’any a la ciutat.


Comentaris

envia el comentari