Catalunya Diari

La Seu acull la 4a prova de la Copa del Món de Canoe Eslàlom

La Seu acull la 4a prova de la Copa del Món de Canoe Eslàlom| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 A la Seu d'Urgell arribaran els millors piragüistes de canoa eslàlom després d'haver competit prèviament a les copes del món de Lee Valley (Gran Bretanya), Tacen (Eslovènia) i Praga (República Txeca) al llarg del mes de juny. La final del calendari d’aigües braves de la ICF es farà a Ausburg (Alemanya) del 15 al 17 d’agost. La competició a Catalunya va precedida a la primavera per la Segre Cup Canoe Slalom (la Seu-Ponts) i la Copa Pirineus (Seu-Foix-Pau), consolidant una destinació de canoa eslàlom que vindrà reforçada l'any 2017 amb el Campionat del Món d'Eslàlom de Pau (França).
 
Entre els més de tres cents palistes que formaran part de la Copa del Món destaquen els lleidatans Núria Vilarrubla, medalla de plata amb C1 Dama al Campionat d’Europa 2014, i Alberto Diez-Canedo. Vilarrubla ha destacat: "Em jugo la plaça que subvenciona la Federació Espanyola per al Mundial d’Estats Units del setembre", encara que ja ha avançat que hi participarà amb ajuda o sense, donat que "en un Mundial o un Campionat d’Europa és on realment et veuen a nivell internacional". La lleidatana s’ha mostrat "contenta i amb moltes ganes de lluitar per les medalles a casa en aquesta cita tant important".
 
A la roda de premsa de presentació, celebrada a la Diputació, a més de Vilarrubla també hi han participat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet; el representant territorial de l’Esport a Lleida, Josep Ramon Solsona; el president de la Federació Catalana de Piragüisme, Joan Ignasi Rosell; i el director tècnic de la competició, Francesc Ganyet. Reñé, en la seva intervenció, ha explicat que "és una satisfacció poder presentar una cita com aquesta que posa en valor la gran organització i les excel·lents instal·lacions que tenim al Parc del Segre". Mentre, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha recordat l’alt nivell de la prova, "aprofitant l’estructura del Parc del Segre, que és immillorable".
 
Per la seva banda, el director tècnic ha afirmat que "la de la Seu serà la quarta parada de la Copa del Món 2014, penúltima abans de la darrera a Àustria i, per tant, hi haurà molt en joc". La previsió és que s’arribi als 300 palistes. A hores d’ara, 30 països han confirmat la participació.
 
El Parc del Segre, referent mundial en proves de piragüisme d'aigües braves, ja està preparada per acollir una nova competició de màxim nivell. La Seu d'Urgell organitza esdeveniments internacionals des de fa més de 40 anys. Els Jocs Olímpics de Barcelona 1992 van significar per a la Seu un èxit sense precedents, després del qual aquesta població del Pirineu català s'ha convertit en punt de referència mundial, concretament en la modalitat d'eslàlom. A partir d'aquell any emblemàtic, s'hi han disputat, entre altres competicions, dos Campionats del Món (1999 i 2009), 13 edicions de la Copa del Món (l'última al juliol de 2013), així com dues Copes d'Europa (1980 i 1986). Finalment, cal destacar que el 2011 s’hi van celebrar els Campionats d'Europa, amb gran èxit de participació i organitzatiu.


Comentaris

envia el comentari