Catalunya Diari

La Trail Vall d'Àger obre inscripcions

La prova, que es celebrarà el diumenge 26 de març, arriba a la cinquena edició
La prova servirà per inaugurar de manera oficial les Trail Running Sèries Lleida 2017 | LleidaDiari.cat

L'Associació Esportiva Ekke i l'Ajuntament d'Àger organitzaran el proper diumenge 26 de març la cinquena edició de la Trail Vall d'Àger (TVA), prova que servirà per inaugurar de manera oficial les Trail Running Sèries Lleida 2017. Després de dos proves (Nit Trail Montoliu i FruiTrail Aitona) que van servir com a presa de contacte amb aquesta disciplina, amb la cita d’Àger es posarà en marxa l’edició del 2017 de les TRS Lleida. Aquesta població de la Noguera serà el centre d’operacions d’uns recorreguts molt atractius encapçalats per la TVA, de 30 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 1.800 metres, i un any més inclosa al Circuit Català de Curses de Muntanya (www.feec.org).

La segona proposta, que no serà puntuable ni pel Circuit Català ni per les TRS, és l’anomenada Trail Via Romana, més assequible gràcies als 13 quilòmetres de recorregut i els 506 metres de desnivell positiu, i amb l'atractiu afegit derivat de que una gran part del trajecte transita per l'antiga via romana d'Àger. Aquest mateix recorregut, però sense ànim competitiu, serà el de l’anomenada Marxa Via Romana, per gaudir de la muntanya a un ritme lliure.

 

La triple proposta permetrà, doncs, descobrir la Vall d'Àger en el seu conjunt, la seva naturalesa i els seus pobles, amb el centre d’operacions ubicat al Càmping Vall d’Àger. La sortida de la Trail Vall d’Àger està programada per les 9.30 hores, mentre que la Trail Via Romana i la Marxa Via Romana estan previstes per les 10.00 hores.

L'Associació Esportiva Ekke Lleida és l'organitzadora de les Trail Running Sèries Lleida, amb el suport dels diferents ajuntaments on es desenvolupen les proves juntament amb les entitats col·laboradores en cada cas. Els recorreguts de les diferents proves oscil·len entre els 18 i 30 quilòmetres, i en els casos que és possible, es proposa un recorregut alternatiu de menor distància.

 

Al marge dels premis individuals per categories, l’organització de les TRS Lleida lliura un premi per a la categoria d'equips, amb l’objectiu de fomentar la pràctica del Trail Running en grup i per donar l’oportunitat a que amics o companys de club puguin compartir una bona experiència. A més, al final de les Trail Running Sèries s'atorgarà un regal de finisher a tots els que hagin finalitzat les 6 proves del calendari TRS 2017. Hi haurà també una classificació individual general. Per aquesta classificació, puntuaran els 5 millors resultats obtinguts en les diferents proves i s'han de córrer un mínim de 4 curses per poder optar a premi. 

 

El calendari previst és el següent (en majúscules les proves puntuables):
•    18 de febrer: Nit Trail Running Montoliu.
•    12 de març: FruiTrail Aitona.
•    25 de març: TRAIL VALL D’ÀGER.
•    2 d’abril: TRAIL CLOS PONS.
•    9 d’abril: Trail Raimat.
•    7 de maig: TRAIL MONTPEDRÓ.
•    21 de maig: VERTICAL ÀGER.
•    18 de juny: PUJADA A SANT JORDI DE CAMARASA.
•    2 de juliol: Trenkacames Rosselló.
•    3 de setembre: TOSSALS D’ALMATRET.
•    24 de setembre: Rogaining La Granja d’Escarp.
•    5 de novembre: Rogaining Alfaorientació d’Alfarràs.Comentaris

envia el comentari