Catalunya Diari

La Volta al Pantà d'Utxesa arriba a la quarta edició

La prova tindrà dos recorreguts diferents de 10 i 6,5 quilòmetres

La Volta al Pantà d'Utxesa és una competició que uneix esport i natura | LleidaDiari.cat

La quarta edició de la Volta al Pantà d'Utxesa, que organitzen conjuntament els municipis d'Aitona, Torres de Segre i Sarroca de Lleida, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, se celebrarà aquest diumenge, dia 26 de febrer. La prova, que uneix esport i natura i serveix per promocionar la zona, tindrà dos recorreguts: de 10 i 6,5 quilòmetres, més una altra d'infantil. El recorregut, un 70% de terra i en un 30% d'asfalt totalment marcat i tancat al trànsit, transcorre per la zona natural del pantà d'Utxesa, un embassament dins el recorregut del Canal de Seròs i que s'estén pels tres termes municipals. Com a novetat, aquest any el sentit del circuit serà a la inversa que en les edicions anteriors per facilitar el trànsit rodat dels vehicles.

El programa de la cursa s'obrirà a les 8.30 hores, amb la recollida de dorsals i la bossa del corredor. El punt de sortida i d'arribada de les proves és el punt d'informació d'Utxesa. A les 09.00 hores, es donarà la sortida als que preparen la Marató de Barcelona i fan la tirada de 20 quilòmetres. A les 10.00 hores, començaran els atletes de la cursa de 10 quilòmetres i, vint minuts més tard, a les 10.20 hores, ho faran els de la cursa de 6,5 quilòmetres. Un cop tancades aquestes curses, a les 11.45 hores, començaran les curses infantils, per donar pas a les 12.30 hores al lliurament de premis. 


L'organitzador de la cursa, Xavi Thai, ha avançat una altra novetat d'aquesta edició, ja que a les 9.50 hores està previst un mannequin challenge, amb una falsa sortida dels corredors. A més, per tal de fomentar els valors en l'esport, tots els nens i nenes que participin en la cursa infantil portaran el dorsal amb el número 1 perquè tots se sentin guanyadors.

Hi haurà zona infantil oberta a partir de les 9.30 hores, amb inflables i monitors encarregats de fer de guarderia per fer jugar els més petits. També està prevista una zona de jocs, Torres d'energia, per ensenyar als més petits com estalviar energia.

Com que l'any passat va ser un èxit, es torna a repetir l'experiència per als corredors que estiguin interessats a fer una tirada de 20 quilòmetres. Poden anar a recollir el dorsal a les 8.30 hores i a les 09.00 hores es donarà la sortida per a aquests corredors que es preparen per a la Marató de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari