Catalunya Diari

La Xallenge David Duaigües arriba a la sisena edició

La Xallenge David Duaigües arriba a la sisena edició| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

El Club Ciclista i Excursionista Almatret i el Club Ciclista Seròs organitzen un any més la Xallenge David Duaigües, que se celebrarà en dos caps de setmana, el 8 de març a Almatret i el 15 a Seròs. La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de l'activitat.

Aquesta prova de BTT arriba enguany a la seva sisena edició i espera mantenir la línia ascendent dels darrers anys pel que fa a la participació, però oferint sobretot uns serveis de més qualitat i reforçant un aspecte clau com és el de la seguretat. 
En el cas d’Almatret, la Xallenge se celebrarà el 8 de març, i en el de Seròs, una setmana més tard, el dia 15. Cadascuna d’aquestes cites està organitzada de manera independent pel club ciclista de cada localitat, i els respectius recorreguts tenen el denominador comú de preservar els valors ecològics i donar a conèixer els atractius turístics dels Tossals i de l’Aiguabarreig, un territori força desconegut del Segrià.
 
Les distàncies marcades per l’organització seran facilitades a la web, díptic i altra publicitat, així com la situació de tots els recorreguts. Tots els participants, que hauran d’utilitzar obligatòriament el casc, tindran els recorreguts marcats per on han de circular amb senyalitzacions. Cal pensar que són proves obertes i són camins veïnals de circulació de trànsit, per tant, s’han de respectar les normes de circulació.
 
El recorregut estarà senyalitzat en la seva totalitat i marcat amb indicacions clares (cinta, balises, senyals) especialment en els zones de dubtosa interpretació. Així mateix hi haurà un cap de cursa motoritzat i un acompanyant de finalització, també motoritzat. L’organització podrà reduir part dels recorreguts, segons les condicions meteorològiques.
 
La prova comptarà a l’ajut indispensable d’un nombre superior a 300 voluntaris entre les dos jornades. Aquest volum de voluntaris s’afegeix al d’acompanyants, visitants i ciclistes, que enguany esperen que estigui al voltant dels 1.200 per donar un moviment de gent força important. Aquesta circumstància ha mogut l’organització a posar més èmfasi en el tema de la seguretat, motiu pel qual es disposarà de quatre desfibril·ladors itinerants que estaran pendents de qualsevol contingència que pugui sorgir en una doble jornada que compta amb un gruix d’inscrits procedent de Catalunya, però que també té representants de València, Aragó, Andorra i fins i tot un ciclista provinent de Bèlgica. 
 
Inscripcions per a una o dos proves
Hi ha la possibilitat de fer la inscripció per només una prova, sigui a Almatret o Seròs, encara que, malgrat que es tracta d’una prova no competitiva, hi haurà una classificació combinada dels dos dies que serà la que coronarà el guanyador de la Xallenge David Duaigües. L’entrega de dorsals serà de 8.00 a 9.00 hores del mateix dia de cada prova. També en aquest horari es podran inscriure els que no ho hagin fet anticipadament. La sortida es preveu a les 9.00 hores.
 
Tant una prova com l’altra que engloben la Xallenge David Duaigües són de caràcter no competitiu, de totes maneres es fa un control tècnic de cronometratge per part de l’organització, el procediment serà per ordre d’arribada i segons diferenciació entre recorregut llarg i curt o popular. Hi haurà una classificació final de la combinada en tots aquells participants que facin les dos proves de la Xallenge. 
 
L'acte de presentació ha comptat amb la presència del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació, Antoni Fo, la responsable de l’organització, Montse Duaigües, el responsable del projecte, Xavier Teixidó, i els alcaldes de les dos poblacions per on es desenvoluparà la Xallenge, Jesús L. Quiroga (Almatret), i Gabriel Pena (Seròs).


Comentaris

envia el comentari