Catalunya Diari

La Xallenge David Duaigües arriba a la vuitena edició

Aquesta prova de BTT no competitiva es realitzarà durant dos diumenges consecutius del mes de març: el 12 de març se celebra a Almatret i el 19, a Seròs
Cada marxa té dos circuits: un de 50 i un de 30 quilòmetres | LleidaDiari.cat

La Xallenge David Duaigües és una prova de BTT que dóna a conèixer els paisatges del riu Ebre i del riu Segre i els Tossals d’Almatret i l’Aiguabarreig de Serós. Aquest any arriba a la seva vuitena edició. Des de 2010 porta el nom de l’impulsor i fundador David Duaigües, un dels cinc bombers que va morir l’estiu del 2009 durant les tasques d’extinció de l’incendi de l’Horta de Sant Joan. Aquesta marxa de BTT està plenament consolidada i té un caràcter no competitiu, familiar i sostenible amb el medi ambient amb uns preus populars. En el cas d’Almatret s’organitza pel proper 12 de març i a Serós es farà el 19 de març, comptant amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.  

Cada marxa té dos circuits, un de 50 quilòmetres amb una dificultat mitjana-alta amb un desnivell positiu de 1.000 metres i un altre més curt de 30 quilòmetres adreçat a aquells participants que s’inicien en el món de la BTT. Segons l’organitzador de la marxa, Xavier Teixidó, un dels objectius és que pugui venir i gaudir tota la família. És per això que s’organitzen altres activitats paral·leles com activitats infantils, esmorzar popular, visites paisatgístiques i visites als museus locals.

 

Un dels aspectes que més s’estan treballant des de l’organització és el servei de seguretat i cobertura sanitària. És pretén ser un espai cardioprotegit establint entre 10 i 15 Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) pel circuit i en punts conflictius. 

El període d’inscripció es va obrir el passat 1 de febrer i s’esperen entre 400 i 500 participants.Comentaris

envia el comentari