L’Actel Força Lleida aconsegueix la desena victòria de la temporada

L’Actel Força Lleida aconsegueix la desena victòria de la temporada| Redacció – Fotografia: Actel Força Lleida

L'Actel Força Lleida ha aconseguit aquest dimarts la desena victòria, després de derrotar el FC Barcelona B per 71 a 64, davant d’un Barris Nord que ha registrat la millor entrada de la temporada amb 4.400 espectadors. Els jugadors més destacats del conjunt lleidatà han sigut Agustí Sans amb 12 punts, 4 rebots, 5 assistències, 3 pilotes recuperades, i Garrett Nevels amb 21 punts, 3 rebots, i 3 assistències. Tots dos jugadors han obtingut un 21 de valoració.

En els primers minuts de joc, els dos conjunts alternaven l’avantatja en el marcador a través de diverses cistelles, arribant a l’equador del primer quart amb el FC Barcelona B un punt per sobre en l’electrònic després d’un triple de Dedovic (12-13). En la jugada següent, Leonardo Demetrio assistia a Agustí Sans que encistellava un triple per iniciar un parcial d'11-0 favorable a l’equip lleidatà, finalitzat amb una esmaixada de Leo Demetrio que feia aixecar tot el públic del Barris Nord i col·locava el 23-13 a falta de dos minuts i mig per la fi del primer quart. Jordi Trias responia amb un tir a taulell que trencava el parcial dels locals. Els lleidatans aprofitaven el seu encert en el tir i finalitzaven el primer quart amb un resultat de 28-19.

L’inici del segon quart era favorable al FC Barcelona B, el qual feia un pas endavant en defensa i aconseguia un parcial de 2-8 que el col·locaven a tres punts quan s’arribava a l’equador del segon quart (30-27). No obstant, entre Nevels i Miquel Feliu anotaven vuit punts seguits que tornaven a obrir una escletxa de nou punts al marcador. Els barcelonins intentaven reduir la renta dels lleidatans, però Font perdia una pilota i Nevels ho aprofitava per realitzar una esmaixada al contraatac que feia esclatar a tota l’afició lleidatana (40-31). Després que cada equip anotés una cistella i Nevels convertís dos tirs lliures s’arribava al descans amb un resultat de 44-33.

En la represa, el Barça novament intentava apropar-se al conjunt lleidatà, mitjançant les cistelles de Font, i de Sena Da Silva a la pintura, aconseguien retallar la distància a cinc punts quan corria el minut vint-i-cinc de joc (47-42). En els últims minuts del tercer quart, la línia de tirs lliures es convertia en la protagonista, per part lleidatana Gerard Sevillano anotava els dos tirs lliures després de ser objecte de falta, i per part visitant, eren Stefan Peno i Rodions Kurucs els que convertien un total de tres tirs lliures per tancar el període amb un marcador de 54-47.

L’últim quart s’iniciava amb una safata de Marc Rubin de Celis i quatre punts del pivot visitant Atoumane Diagne, primer en una gran esmaixada i després amb un tir a taulell que col·locava el Barça a sis punts de l’Actel Força Lleida quan s’havien jugat dos minuts de l’últim quart (56-51). Els de la Terra Ferma no volien deixar apropar els barcelonins a l’electrònic, i responien de manera contundent amb dos triples seguits de Miquel Feliu per tornar a ficar terra de per mig i obtenir una avantatja d’onze punts al minut trenta-quatre de partit (62-51). Després d’un intercanvi de cistelles, s’arribava als últims cinc minuts de joc amb el 65-55 a l’electrònic, era llavors quan el FC Barcelona B aconseguia un parcial de 2-9 que obligava a Borja Comenge a demanar temps mort per encarar l’últim minut de partit (67-64). Després del temps mort, Agustí Sans remenava la pilota i era objecte de falta obtenint dos tirs lliures. El base de Maó anotava tots dos tirs lliures i ficava cinc punts per sobre el seu equip quan quedaven trenta-nou segons de joc. El FC Barcelona sortia disparat cap a la cistella lleidatana a través de Victor Sada, no obstant, en l’intent de penetrar amb velocitat perdia la pilota i ficava el partit molt de cara als lleidatans. Quan quedaven disset segons pel final, Mbaye no aconseguia anotar, però tot i una transició molt ràpida del FC Barcelona, Stefan Peno tampoc anotava des del perímetre. Quedaven onze segons de joc i la pilota era per Nevels, el qual es desfeia de la seva marca i tancava el partit anotant una cistella sobre la botzina que deixava el resultat final en 71-64 i omplia d’aplaudiments i felicitat el pavelló lleidatà.