L’Actel Força Lleida aconsegueix l’onzena victòria de la temporada

L’Actel Força Lleida aconsegueix l’onzena victòria de la temporada| Redacció – Fotografia: @Caceres_Basket

L’Actel Força Lleida ha aconseguit aquest divendres una victòria molt important en una pista complicada com la del Càceres per un resultat final de 79 a 84. Una gran primera meitat dels lleidatans els va permetre marxar deu punts per sobre en l’electrònic, no obstant això, a la represa els locals van aconseguir apropar-se a només quatre punts en els últims compassos del partit. Tanmateix, gràcies a un màgic Garrett Nevels, MVP del partit, (27 punts, 6 rebots, 4 assistències, per un 34 de valoració) la victòria va viatjar cap a la capital del Segrià.

El primer quart va ser de força anotació per part de tots dos equips. Els lleidatans practicaven un bon joc interior que els hi permetia castigar la defensa del Càceres, fins al punt d’anotar 21/24 punts del primer quart des de dintre de la zona. Tot i això, els locals feien valer la seva millor arma i amb un 5/7 en tirs de tres punts, i després d’un triple sobre la botzina de Rakocevic, es col·locaven a un sol punt dels visitants al final del primer quart (23-24).

En el segon quart, els lleidatans seguien fent mal ofensivament als locals des de sota l’anella, i a més a més, eren capaços de fer un pas endavant en defensa i reduir en picat els percentatges de tirs de tres dels locals, aconseguint d’aquesta manera una renta de deu punts al descans (35-45).

La segona meitat començava amb un cúmul d’imprecisions que només permetien veure una cistella per bàndol en els primers minuts de joc. Posteriorment, els locals plantejaven una defensa alternativa, però vuit punts seguits de Marc Martí s’encarregaven de desfer-la i mantenir els de Borja Comenge amb una còmoda renta al marcador (41-56) al minut 27 de partit. Era en aquest moment quan Caceres es tornava a endollar i aconseguia un parcial de 8-0 per col·locar-se 49-56. Els lleidatans mantenien la calma, i a través del jugador clau del tercer quart, Marc Martí, anotaven una cistella de dos punts per arribar a la fi del tercer període amb un resultat favorable de 49-58.

El protagonista de l’últim període tenia nom i cognom propis, i no era un altre que l’americà Garrett Nevels. Quan Càceres semblava que reaccionava, l’escolta de l’Actel Força Lleida quallava una de les seves millor actuacions anotant amb 14 punts seguits (un 2+1, un alley-opp i tres triples) que mantenien als visitants per sobre al minut 36 de joc (62-74). No obstant això, Nevels rebia una tècnica en la celebració de l’últim triple i li permetia al Càceres retallar immediatament la renta a nou punts a través del màxim anotador local, Luis Parejo (18 punts, 3 rebots, 2 assistències). Quan faltaven tres minuts pel final i amb 66-76 a l’electrònic, els locals aconseguien un parcial de 8-0 que complicava la vida als lleidatans i obligaven a parar el partit a Borja Comenge quan només restava un minut i onze segons per al final (74-78).

A continuació, el Càceres buscava anotar ràpidament i portar l’Actel Força Lleida a la línia de tirs lliures per intentar aprofitar l’errada dels visitants i remuntar el partit. Els de la Terra Ferma es jugaven la victòria des de la línia de tirs lliures, tanmateix, primer Marc Rubin de Celis, i posteriorment Garrett Nevels, després d’una ràpida cistella dels locals, eren capaços d’anotar els seus dos tirs lliures per mantenir-se sis punts per sobre restant 30 segons pel final (76-82). En l’acció següent, Mbaye taponava el tir del local Riauka i Miquel Feliu anotava a continuació per segellar l’onzena victòria de l’Actel Força Lleida. En els últims deu segons de partit, Rakocevic aconseguia un dos més u amb el temps exhaurit que deixava un resultat final de 79-84.