L’Actel Força Lleida es queda a les portes d’aconseguir una remuntada èpica

L’Actel Força Lleida es queda a les portes d’aconseguir una remuntada èpica| Redacció – Fotografia: Actel Força Lleida

Tot i l’empenta de l’equip i el públic del Barris Nord, l’Actel Força Lleida s'ha quedat a les portes de culminar una remuntada que hagués estat èpica i ha caigut derrotat per un ajustat 78-80 davant el Palencia Baloncesto. Garrett Nevels ha tornat a ser l’MVP del conjunt de la Terra Ferma amb 27 punts, 5 rebots, 6 assistències, per un 32 de valoració.

El primers minuts del partit oferien un bon joc ofensiu per part de tots dos conjunts, però eren els lleidatans qui estaven un pèl més precisos en arribar al minut cinc de joc, quatre punts per sobre, després que Nevels assistís a Leonardo Demetrio (18 punts, 5 rebots) perquè anotés una cistella de dos punts (14-10). Els locals mantenien la renta de quatre punts fins als últims instants del primer període, on el Palencia retallava la renta a dos punts gràcies a una potent esmaixada de Mamadou Samb (25 punts, 3 rebots), col·locant el 23-21 al final dels primers deu minuts de joc.

En l’inici del segon període, era el Palencia qui feia un pas endavant, deixava tres minuts sense anotar als lleidatans i aconseguia un parcial de 0-8 que obligava a demanar temps mort a Borja Comenge. L’equip reaccionava, i gràcies a quatre punts consecutius de Nondas Papantoniou, i una cistella de Marc Martí empatava el matx a 29-29 quan corria el minut 14 de partit. L’Actel Força Lleida lluitava per arribar per davant al descans, i s’avançava a l’electrònic mitjançant una cistella de Juampi Sutina quan quedaven per jugar dos minuts de la primera part (37-36). Però els visitants responien a través de Jhornan José Zamora, primer amb un triple, i després aprofitava una pèrdua lleidatana per anotar dos punts més, deixant el marcador amb un resultat de 37-41 quan faltava un minut per al descans. El Palencia insistia en parar el joc a través de faltes, i no va permetre crear una jugada als lleidatans, deixant el marcador sense moviment en l’últim minut de la primera part.

En l’arrencada del tercer quart, el Palencia Baloncesto es mostrava còmode tant des de la distància com des de la pintura, i instaurava un parcial de 2-9 quan corria el minut 26 de joc (40-50). Un triple per banda mantenia la renta de deu punts, però llavors apareixia Nevels amb cinc punts seguits per retallar la renta en tant sols tres punts (50-53). Tanmateix, els visitants mostraven un gran encert des de la línia de tres punts en els últims dos minuts de període i tornaven a marxar deu punts per sobre abans d’entrar a l´últim quart de partit (51-61).

Mamadou Samb obria el darrer quart amb un triple que col·locava la màxima avantatja del matx (51-64). Però a continuació Nevels apareixia, i amb un triple llunyà, i una bonica cistella de 2+1 tornava el conjunt català al partit (59-68) després de 33 minuts de partit. El Palencia lluitava per seguir lluny en l’electrònic, i després d’un tir lliure anotat pel seu jugador més destacat, Daniel Rodríguez (15 punts, 6 rebots, 6 assistències, per un 26 de valoració), es col·locava de nou onze punts a dalt quan només restaven quatre minuts per al final (64-75). L’Actel Força Lleida, i el públic del Barris Nord no es rendien, aquesta empenta feia efecte, i amb tots dos equips en bonus, Leonardo Demetrio anava a la línia de tirs lliures dues vegades per transformar els quatre llançaments. Nevels seguia amb la seva ratxa anotadora, i una cistella seva permetia concloure un parcial de 8-0 que reduïa la renta a només tres punts (72-75) quan quedaven 2:47 minuts per disputar. En l’acció següent Dani Rodríguez era objecte de falta i aconseguia transformar tots dos tirs lliures, però posteriorment era Nevels qui responia amb una ràpida cistella per mantenir el Palencia a tres punts.

L’ambient al Barris Nord era ensordidor, però després d’una bona circulació de pilota Joan Tomàs anotava un triple de molt mèrit i col·locava el seu equip sis punts per sobre al minut 39 de joc (74-80). Els lleidatans demanaven temps mort i els servia per fabricar una jugada que Leonardo Demetrio culminava amb una esmaixada per retallar la renta a quatre punts (76-80). El Palencia tenia la pilota i restaven 50 segons al marcador, l’equip visitant era pacient i trenava una jugada llarga que el visitant. Roma Bas no aconseguia anotar, els locals capturaven el rebot i anotaven en l’acció següent mitjançant Miquel Feliu per col·locar-se a només dos punts i amb 29 segons per disputar, moment en què Palencia demanava temps mort (78-80). Els visitants buscaven exhaurir la possessió, i tot i que tenien un triple per sentenciar el partit no l’anotaven. El rebot el capturava Leonardo Demetrio i li donava la pilota a Garrett Nevels, el qual enfilava cap a la línia de tres punts visitant, amb tres segons restants l’americà s’elevava per llençar, però la defensa del Palencia tapava bé el tir i no permetia a Nevels aconseguir una cistella que hagués pogut donar la victòria al conjunt lleidatà. Després que la pilota quedés a terra en domini de ningú, el temps s’exhauria i certificava la derrota de l’Actel Força Lleida per un resultat final de 78-80.