L’Actel Força Lleida es torna a retrobar amb la victòria

L’Actel Força Lleida es torna a retrobar amb la victòria| Redacció – Fotografia: Actel Força Lleida

L’Actel Força Lleida trenca la mala ratxa de tres derrotes seguides en vèncer al Club Marin Peixegalego per un resultat de 62 a 85. Els homes de Borja Comenge es van mostrar molt solvents al llarg dels quaranta minuts de joc, i després d’un magnífic segon quart on van aconseguir una renta de divuit punts, no van deixar aproximar-se als locals a l’electrònic.

Miquel Feliu i Garrett Nevels, van ser els jugadors més valorats del matx amb 20 de valoració cadascun. A més, tots els membres de l’equip lleidatà van ser capaços d’anotar almenys una cistella, portant l’equip a obtenir un 107 de valoració, el millor registre de la temporada.

El Club Marin Peixegalego dominava en els primers compassos de partit, arribant a l’equador del primer quart amb avantatja de cinc punts a l’electrònic (11-6). Els lleidatans reaccionaven mitjançant un triple d’Agustí Sans i una recuperació de Garrett Nevels que finalitzava amb safata i empatava el partit. Els últims instants del primer quart servien perquè l’Actel Força Lleida es col·loques un punt per sobre en acabar els primers deu minuts de joc (18-19).

Els lleidatans començaven el segon quart molt endollats, feien de la defensa la seva millor arma, obligaven a Marin a llençar tirs forçats i tancaven bé el rebot defensiu no deixant segones opcions als locals. Això permetia als de la terra ferma aconseguir un parcial inicial de 0-10 i col·locar-se (18-27) en l’electrònic quan tant sols s’havien jugat dos minuts del segon període. Els gallecs trencaven el parcial amb un triple sobre la botzina, però això no afectava als lleidatans, que continuaven amb la mateixa intensitat en defensa, i la mateixa solvència ofensiva que feia que marxessin de tretze punts en el marcador quan corria el minut quinze de joc (21-34). El Marin reaccionava, i després d’un triple de Andrés Miso aconseguia un parcial de (7-0) que obligava a Borja Comenge a parar el partit amb 28-34 al marcador. L’Actel Força Lleida sortia del temps mort amb molta ambició, i responia amb un altre parcial de 0-5. El tècnic local demanava temps mort però no era suficient per parar al conjunt lleidatà, el qual, ampliava la renta i marxava al descans divuit punts per sobre després d’un triple de Garrett Nevels i una esmaixada de Leonardo Demetrio (30-48).

En la represa, els lleidatans no treien el peu de l’accelerador, gràcies a dos triples de Miquel Feliu aconseguien un parcial de 4-15 i es distanciaven vint-i-nou punts en el marcador (34-63), màxima avantatja lleidatana, al minut vint-i-quatre de joc. Els locals no llençaven la tovallola, i després d’un seguit d’atacs en que els visitants no eren capaços d’anotar, l’equip de Marín obtenia un parcial de 10-2, que posava fi al tercer quart amb un resultat de 44-65 favorable al Força Lleida.

Mbaye iniciava els últims deu minuts de joc amb una cistella de 2+1, posteriorment un intercanvi de cistelles mantenien la distància de més de vint punts entre ambdós conjunts (51-74), quan s’entrava en els últims cinc minuts de joc. L’Actel Força Lleida mantenia el coixí de punts i tancava el matx amb una cistella de 2+1 del base lleidatà Marc Rubin de Celis, que deixava el marcador final en 62-85, favorable als lleidatans.