L’Actel Força Lleida perd a la pista del CB Prat

L’Actel Força Lleida perd a la pista del CB Prat| Redacció – Fotografia: Actel Força Lleida

L’Actel Força Lleida ha perdut aquest dissabte a la pista del Prat per 72 a 66, en un partit que es presentava clau per donar un pas endavant a la classificació. Tot i que els locals han començat millor el matx, un gran segon quart, amb un Gerun immens, ha donat un avantatge important als de Prado a la mitja part (28-36). Malgrat això, una desencertada actuació ofensiva dels lleidatans en la segona part, ha deixat la victòria en terres barcelonines.

Els locals han començat molt millor el partit i han aprofitat una sèrie d’impresicions dels jugadors de l’Actel Força Lleida per posar-se ràpidament per davant (10-2). Sans, amb 7 punts en un obrir i tancar d’ulls, era un corcoll, mentre que els lleidatans no trobaven la fórmula per obrir la defensa i, a més, es veien superats també en la faceta del rebot. Amb l’entrada al partit de Gerun, avui sortint des de la banqueta, el matx s’ha igualat i s’ha acabat el primer quart amb un resultat de 15-12.

Gerun i dos triples, un de García i un de Pérez, han donat la volta al marcador (19-20), tot i que el temps mort de Roberto Sànchez ha propiciat que els seus tornessin a posar-se per davant (23-20). Jorge García neutralitzava des de la línia de 6,75 i deixava a un inspirat Gerun la responsabilitat ofensiva per tornar a posar a l’Actel per davant. El Prat, per la seva banda, s’encaparrava a tirar des de l’exterior amb mals percentatges i tampoc acabava de culminar els contraatacs. Això permetia que els de Prado, que també havien trobat en el dinamisme de Sevillano una nova forma de sumar, anotessin 11 punts consecutius i arribessin al descans per sobre (28-36).

A la represa, els locals han plantejat un partit d’anada i tornada que ha posat l’Actel Força Lleida en bonus molt aviat. A més, els lleidatans pecaven d’atacar de forma massa individualista i, en defensa, concedien espais i segones opcions. Tot això, sumat a que l’efectivitat que s’havia vist en els darrers minuts del segon quart s’ha invertit, ha permès un parcial de 17-4 a favor del Prat, que ha empatat el matx (49-49). A falta de pocs segons, després d’un intercanvi de cistelles, Nogués ha clavat un triple que ha permès als barcelonins agafar avantatge a falta dels últims 10  minuts (56-53).

L’opció per tornar a remuntar ha estat buscar a Gerun i García sota cistella i, en un principi, ha sorgit efecte (59-61). La defensa també ha recuperat el protagonisme que havia perdut en l’anterior període però cada cop que s’intentava llençar de lluny, la pilota no entrava. A falta de poc més de tres minuts, Sutina sí que l’ha clavat (61-64), però a partir d’aquí tot ha anat cap avall. En les pilotes calentes, els lleidatans han estat molt erràtics mentre que els locals han actuat amb l’aplom necessari per anar sumant fins el 72-66 final.