L’Actel Força Lleida perd contra l’Oviedo en els últims minuts per 72 a 74

L’Actel Força Lleida perd contra l’Oviedo en els últims minuts per 72 a 74| Redacció – Fotografia: Actel Força Lleida

L’Actel Força Lleida ha perdut aquest diumenge al Barris Nord davant la Unión Financiera Baloncesto Oviedo per 72 a 74, en un partit que no s’ha decidit fins al final. La igualtat ha estat la tònica del partit, així com els triples (12 cada equip), i malgrat que Andújar (25 punts i 12 rebots) ha mantingut als lleidatans per damunt molta estona, el bon moment que travessen els visitants ha donat el plus de confiança necessari per portar la victòria a Astúries.

L’Actel Força Lleida ha fet el primer pas en els compassos inicials de partit gràcies a dos triples, un de Pérez i un de García (6-2). Tot i això, els visitants no han tardat en donar la volta al marcador i agafar avantatge guiats per un àgil Swing i fent gala d’un encert des de la línia de 6.75 desmesurat (12-21). Els lleidatans, a més de no poder aturar a Fernández i companyia des de lluny, perdien pilotes fàcilment i això ha produït una sequera local durant bona part del quart. Sutina, altre cop des del perímetre, i una sèrie de tirs lliures a les acaballes, han reduït les distàncies fins els quatre punts (17-21).

Malgrat que Marshall ha demostrat tenir un gran canell en començar aquest segon quart amb cinc punts i Sutina sumava a base de lluitar, l’Oviedo ha continuat per davant. Hearst-Okpalannaka es convertia en un malson per la defensa lleidatana i, tot i que la majoria de tirs els feia amb una mà rival davant, anotava sense parar, igual que Fernández, que acabaria els primers 20 minuts amb 16 punts. Avançat el període, diverses pèrdues asturianes han permès als de Prado empatar el partit (33-33) per, minuts després, remuntar-lo mitjançant un triple d’Andújar (39-38). Prieto, però, ha respost també amb un llançament de tres punts i ha tornat la capdavantera als visitants al finalitzar la primera meitat (39-41).

A la represa, Andújar ha protagonitzat un recital digne de recordar. Només començar, tornava a clavar un triple per girar les tornes, representant un escandalós 8/14 des de més enllà del 6.75 fins aleshores pels de casa. Després d’uns quants intents més per part dels lleidatans, ha tornat a ser l’escorta del Bronx, que a més es feia un fart de capturar rebots, l’encarregat d’anotar de tres en tres. En primera instància mitjançant un triple, més tard amb un 2+1 i altre cop des de la línia de 6,75, per deixar als locals per davant al finalitzar el tercer període (57-54).

Després que Marshall anotés dos tirs lliures, Greven recollia el franctirador d’Andújar i sumava l’onzè triple lleidatà del vespre (62-56). Oviedo, no obstant, també tenia el canell afinat en aquests instants finals i a través de Van Wijk i Bassas remuntava el matx (62-64). Prado demanava un temps mort que servia a Greven per tornar a endollar-la de tres, però en les dos jugades següents Swing i altre cop Van Wijk responien altre cop amb tirs llunyans i donaven un pas endavant (65-70). En els instants finals, i amb els nervis a flor de pell, Marshall i Andújar han portat l’Actel Força Lleida a un sol punt de distància picant pedra des de sota la cistella (72-73). En la possessió local per capgirar el resultat a falta de segons, la pilota ha sortit de dins i un tir lliure final de Sánchez ha clausurat el partit (72-74).