L’Actel Força Lleida s’ha juga tot a l’última jornada de lliga

L’Actel Força Lleida s’ha juga tot a l’última jornada de lliga| Redacció – Fotografia: Actel Força Lleida

L’Actel Força Lleida s'ha acomiadat aquesta temporada del Barris Nord amb una derrota, després de perdre per 64 a 71 davant el Melilla, segon classificat. Els visitants han atropellat als de Prado en els primers minuts i han obtingut una renta que han aprofitat amb solvència. Els lleidatans, per la seva banda, han anat de menys a més i han lluitat fins al final.

El Melilla s’ha fet amo del partit des d’un bon principi. Els visitants aprofitaven el seu immens encert exterior (5/6 en T3 en el 1Q) i una bona circulació de pilota per agafar avantatge (0-10), mentre que els lleidatans no anotarien els seus primers dos punts fins el minut cinc, després de fallar més d’un tir sota cistella. La defensa local s’ha anat diluint a mesura que els rivals es distanciaven i les llums en atac seguien apagades, un còctel que Eloy Almazán ha aprofitat sense pietat i ha portat als seus a acabar el primer període 17 punts per damunt (9-26).

Jorge García ha tirat de casta i canell fi per sumar de forma regular per primer cop. No obstant, la defensa seguia fent aigües i els d’Alcoba trobaven moltes facilitats per anotar des de l’interior. Sevillano, amb cinc punts consecutius, ha posat la diferència a 10 punts i un triple de Pérez a les acaballes inclús la deixava a nou (29-38). Suka-Umu, picant pedra a la pintura, ha portat la reacció pel Melilla, que finalitzava la primera meitat amb un bon coixí (29-40).

Un triple de Zengotitabengoa i un d’Heras donaven la benvinguda a la segona part. Els de la ciutat autònoma l’hi donarien continuïtat amb cinc punts consecutius que tornaven a posar terra de per mig (32-48). Per seguir amb l’estira i arronsa, Sevillano i Marshall anotarien des de més enllà de 6,75 i tornarien a reduir la diferència (38-50). Aquest cop, la defensa s’havia enfortit i Pérez feia mal al contraatac, de manera que el Barris Nord començava a creure en donar un ensurt. Per tallar altre cop l’eufòria local, Suka-Umu clavava un triple molt llunyà i en suspensió i posava a 13 la marca a remuntar (46-59).

Empesos pel públic, els de Prado ho han intentat fins al final. Amb Pérez i Sutina entrant de fora cap a dins s’ha aconseguit fer mal a la defensa nord-africana i un triple de Marshall ha posat pressió (55-63). Malgrat això, els visitants han demostrat molta serenor i no s’han deixat intimidar. Una jugada que ha començat amb un tap de Sevillano a taulell i ha continuat amb una assistència de Pérez sota les cames que ha estat culminada amb un triple de Sutina ha fet esclatar Barris Nord, que vivia l’últim partit a casa, però el temps ha fet la resta. El Melilla guanyava 64-71 amb amargor per conèixer la victòria de Palència (campió de la LEB Or) i l’Actel Força Lleida amb l’angúnia de veure com Prat i Navarra també s’alçaven amb el triomf, deixant-ho tot per decidir a l’última jornada.