L’Actel Força Lleida trenca la mala ratxa i guanya al Peña Huesca

L’Actel Força Lleida ha guanyat aquest diumenge al Peña Huesca per 66 a 59, trencant així la mala ratxa per la que passava l’equip i acabant l’any 2014 en posicions de play-off. El partit ha estat molt igualat fins l’equador de l’últim quart, on Kahlig ha obert un avantatge definitiu. L’americà ha estat el màxim anotador del partit amb 17 punts, tot i que l’MVP se l’ha endut Simeón.

Els dos conjunts han començat el partit atacant la pintura mitjançant Guerra i Troutman. Enmig d’una dinàmica en que els intents de tres eren escassos i el joc es basava en posar pilotes als pivots, Simeón ha sobresortit per anotar dos triples. Les defenses no acabaven de ser completament hermètiques i el ritme anotador d’ambdós equips era constant, fet que provocava una gran igualtat en el marcador, tal i com reflectia el resultat a l’acabar el primer quart (21-19).

L’Actel Força Lleida ha començat el període aconseguint un avantatge de cinc punts (24-19), el més ampli dels lleidatans fins aleshores, gràcies a l’empenta d’Alzamora. La reacció del Peñas Huesca no s’ha fet esperar i amb sis punts consecutius han evitat que s’obrís bretxa. La parella Simeón-Guerra feia mal a la defensa aragonesa, tot i que Troutman i Sanz sempre responien a la següent jugada. A falta de tres minuts, els papers protagonistes els han adquirit Kahlig, a través de tirs llunyans, Orukpe, amb esmaixades potents, i els tirs lliures, que mantenien la igualtat. A l’enfilar els vestidors, l’avantatge dels locals seguia sent de dos punts (38-36).

L’Actel Força Lleida trenca la mala ratxa i guanya al Peña HuescaA la represa s’ha tardat quasi dos minuts a veure la primera cistella. Els errors es succeïen i el joc ha adquirit una dinàmica de contraatacs, pèrdues de pilota i de tirs fàcils fallats sota cistella. Qui n’ha tret més profit ha estat l’Actel Força Lleida, que mitjançant els seus bases ha obert un petit avantatge de sis punts (46-40). No obstant, tal i com havia passat durant tot el partit, el Peñas Huesca aconseguia reaccionar. Un triple de Simeón en la penúltima possessió lleidatana permetia als locals encarar els últims deu minuts cinc punts per sobre (51-46).

Seguint amb la rutina de tot el partit, els dos equips han continuat bastant erràtics en el tir i amb la igualtat com a signe del matx. L’Actel Força Lleida, això sí, sempre anava per davant en el marcador. Dos triples de Kahlig a l’equador del quart han acabat obrint la bretxa final (64-55). Tot i que l’Osca ho ha intentat fins al final, els lleidatans han sabut gestionar bé les últimes possessions i s’han acabat enduent el partit 66 a 59, el que significa la setena victòria de la temporada i que permet a l’equip acabar l’any en posicions de play-off (9è).