L’Associació guanya el primer partit de pretemporada per 22 a 20 contra el BM La Jota de Saragossa

L’Associació guanya el primer partit de pretemporada per 22 a 20 contra el BM La Jota de Saragossa| Redacció – Fotografia: Associació Lleidatana d’Handbol (Arxiu)

L’Associació Lleidatana d’Handbol ha disputat aquest diumenge el primer partit de la pretemporada, un matx de preparació de cara a la nova temporada a la Divisió d’Honor Plata femenina. Les lleidatanes han guanyat l’encontra per 22 a 20 contra el BM La Jota de Saragossa.

Les blaves arribaven al partit amb algunes baixes. Yula Tyahlyay i Lucia Pasaman, dues de les seves primeres línies, no han pogut participar per motius laborals. Meri Pérez i Irama García estan en procés de recuperació de les seves lesions a l’espatlla i el braç dret respectivament, mentre que Emma Precup contínua en procés de recuperació per la seva recent maternitat.

Al partit d’aquest diumenge s’enfrontaven dos equips amb molta joventut en les seves files, ja que donades les baixes esmentades, fins a cinc jugadores de l’equip juvenil han tingut la seva oportunitat a la matinal del diumenge: les extrems Nuri Coll i Iris Bernis, les primeres línies Mariam Gata i Ares Roca i la pivot Tais Bernis.

Aquest ha estat el típic partit de pretemporada on l’entrenadora croata Marija Zanko ha donat entrada a la totalitat de les jugadores que tenia disponibles durant la primera part, incloses les de l’equip juvenil. El primer temps s’ha caracteritzat per la igualtat entre ambdós conjunts, ja que les diferències en el marcador no han arribat a superar els dos gols i s’han produït diferents alternances a mesura que transcorrien els minuts. Les lleidatanes, d’una estatura inferior a les aragoneses, han posat en pràctica sistemes defensius oberts que han donat molts problemes a les primeres línies saragossanes, a la vegada que han sabut subjectar perfectament els ràpids extrems del BM La Jota, és per això que al descans el lluminós reflectia un empat a 12 gols.

A la segona part, el joc col·lectiu s’ha basat fonamentalment en les jugadores del primer equip fent que als primers cinc minuts i fruit d’una bona defensa 5:1, les lleidatanes agafessin un primer avantatge en el marcador. Malauradament, vàries pèrdues de pilota, normals en aquestes alçades de la pretemporada feien que el BM La Jota tornés a reenganxar-se al partit. Però ha estat a partir del minut 15 que les lleidatanes han començat a treballar dur en defensa fent que al minut 22 el marcador establís una diferència de quatre gols (20 – 16) que posava coll avall una possible victòria blava. El cansament cap al final del matx ha aparegut a les files lleidatanes i el B La Jota ha pogut recuperar algun gol al final deixant un resultat de 22 a 20 en acabar el partit.

En resum, un bon primer test per les lleidatanes on destacaríem el bon fer en atac de Mª Alba Melé i Jenny Nana i una molt bona direcció de joc de Laia Ballestero, un dels nous fitxatges de l’associació. defensivament. A més, l’equip ha mostrat a la segona part un bon nivell, bastant superior al que va mostrar durant tota la temporada anterior.

La pròxima cita serà el proper dijous, dia 11 de setembre, on el club lleidatà organitza el XIII torneig Ciutat de Lleida – V Memorial Ramon Claveria, on s’enfrontarà en format triangular al BM La Roca i a l’Handbol Amposta, ambdós equips de la Divisió d’Honor Plata Femenina.