L’Associació Lleidatana d’Handbol arrenca un punt al potent GPS 909 R. Unic Puchi

L’Associació Lleidatana d’Handbol arrenca un punt al potent GPS 909 R. Unic Puchi| Redacció – Fotografia: Pam Queraltó (Arxiu)

L'Associació Lleidatana d'Handbol ha aconseguit arrencar aquest diumenge un punt del desplaçament a Eivissa, després d'empatar a 29 contra el potent GPS 909 R. Unic Puchi. I això que les blaves arribaven amb les baixes d'Irina Pop, Yula Tyahlyay i Nerea Carrillo, cosa que complicava encara més el matx.

L'entrenadora lleidatana, Marija Zanko, ha plantejat una defensa 5:1 de sortida que als minuts inicials semblava controlar els atacs de les eivissenques. Per contra, el tècnic local plantejava la seva ja clàssica defensa 3:3 molt oberta i pressionant, que ha lligat de mans a les blaves des de bon inici.

La permissivitat arbitral i la diferencia de criteri en ambdues àrees, feien que les del Puchi anessin augmentant el seu avantatge a mesura que transcorrien els minuts fins assolir un màxim de cinc gols (12 a 7) en el minut 20 de la primera meitat de la mà d'una increïble Paulina Pérez (14 gols en el global del partit). A partir d'aquest moment un augment de la intensitat defensiva i una millora en l'encert ofensiu han fet que, després d'una falta directa anotada per Jenny Nana amb el temps a zero, establís un 15 a 12 al descans que feia albergar esperances a l'equip lleidatà de cara a la segona meitat.

Aquesta ha començat de manera semblant a l'inici del partit. Una defensa molt pressionant de les eivissenques feia que aquestes anessin assolint més avantatge en el lluminós fins que al minut 51 aconseguia una màxima de sis gols 27 a 21. Les lleidatanes no volien donar-se per vençudes i han augmentant el ritme però tot i així s'arribava a manca de cinc minuts amb quatre gols per sota al marcador.

Però després d'un temps mort demanat per Marija Zanko, l'equip ha cregut en les seves possibilitats i després d'un increïble parcial de 0 a 5 en només quatre minuts, feia que les de l'Associació aconseguissin el seu primer avantatge a falta de 40 segons per finalitzar el partit. Només la mala sort ha fet que les del Puchi aconseguissin un gol ràpid que empatava el partit a 29 i que a la darrera possessió del matx les blaves no poguessin aconseguir la victòria final.

Tot i així un punt d'or per una Associació totalment en línia ascendent i que l'atansa a poder assolir l'objectiu marcat al principi de temporada que no és altre que la salvació.

La propera setmana visita l'Onze de Setembre el poderós UCAM Múrcia, segon classificat, i que ja va guanyar a les lleidatanes al partit d'anada per un contundent 29 a 18.