Catalunya Diari

Les instal·lacions esportives municipals han tingut més 827.000 usuaris aquest curs

Prop de 7.000 persones van participar en algun programa del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Lleida
Imatge de les pistes de Pardinyes | Hermínia Sirvent

Les instal·lacions esportives municipals i que gestiona directament el Servei d'Esports de l'Ajuntament de Lleida han tingut 827.443 usuaris durant aquest curs 2016-2017. Això significa un rendiment dels equipaments esportius de 27.473 hores al llarg de tot aquest període. El pavelló municipal de Cappont, el de Pardinyes i la pista municipal d'atletisme són les tres instal·lacions que més usuaris han concentrat. L'Ajuntament de Lleida, a través del Servei d'Esports, gestiona directament un total d'11 instal·lacions esportives: pista municipal d'atletisme, els pavellons municipals de Cappont, Pardinyes, Magraners, Bordeta, Onze de Setembre, Barris Nord, Camps Elisis, Agnès Gregori, Juanjo Garra i Camp Escolar. Els tres primers són els que més usuaris reben amb 113.121 al pavelló municipal de Cappont, 103.879, al de Pardinyes i 83.462 a la pista municipal de Pardinyes.

  

En aquest sentit, aquestes instal·lacions esportives s'han utilitzat un total de 27.473 hores, de les quals 6.328 a la pista municipal d'atletisme, 3.211 al pavelló municipal de Pardinyes, 2.963 a l'Onze de Setembre, 2.624 al pavelló de Cappont, 2.360 al de Magraners i 2.255 al Juanjo Garra. Amb l'objectiu de potenciar l'esport escolar, de base, per a tothom i de salut, el Servei d'Esports ofereix diferents programes al llarg del curs escolar. En aquest, han participat prop de 7.000 persones. Així, s'ha dut a terme el programa d'escoles municipals amb la participació de 35 escoles, compostes per 92 grups i més de 1.500 nens i nenes. El programa d'escoles municipals específiques amb 12 escoles i 390 nens i nenes distribuïts en tenis, escalada, atletisme, escacs, gimnàstica artística, aquàtiques, BTT, piragüisme, triatló, esport adaptat, tir amb arc i rugbi.

 

A més, s'ha dut a terme un programa específic al Centre Històric en què han participat 30 nens i nenes realitzant activitats d'aeròbic i psicomotricitat. El programa Dona i Esport, amb 16 grups de gimnàstica de dones associades a les entitats veïnals de la ciutat en què han participat 237 dones. També s'ha realitzat el programa Esport i Salut amb activitat aquàtica o de tai-txi per a persones amb fibromiàlgia i Alzheimer o amb problemes basculo-cerebral. En total, hi ha hagut 6 grups i 90 participants. Aquests programes s'afegeixen Esportmania, amb 1.240 participants, el de Gent Gran (gimnàstica, tai-txi i activitat aquàtica) amb 980 participants, així com les trobades trimestrals en què s'inclouen les activitats puntuals com el Miniatletisme o la Milla Urbana.Comentaris

envia el comentari