Catalunya Diari

Les obres del nou Centre de Piragüistes de Lleida Saül Craviotto avancen a bon ritme

Les obres del nou Centre de Piragüistes de Lleida Saül Craviotto avancen a bon ritme| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

es van iniciar fa dos mesos

En la visita, s’ha pogut veure que s’ha construït l’estructura i el mur de contenció de l’Hangar 2 i que la connexió d’aquest edifici a la instal·lació principal ja té la rampa gairebé acabada, estant executada al 90%. A més, l’Hangar 1 es troba en la fase de fonamentació i pròximament es començarà a pujar l’estructura.

L’alcalde ha comentat que les obres van més avançades del que es preveia i ha confirmat que el Centre de Piragüistes estarà a punt a la primavera. El paer en cap ha desitjat tots els èxits al Saül Craviotto i també que la pròxima medalla olímpica a Río es pugui celebrar en el nou equipament. Ros ha indicat que a la ciutat hi ha una tradició al piragüisme i espera que amb el nou centre es mantingui l’afició i també que surtin nous esportistes com el Saul.

Per la seva banda, Craviotto ha celebrat que les obres ja estiguin tan avançades i ha mostrat la seva satisfacció, ja que, segons ha dit, "Lleida es mereixia un centre així per practicar el piragüisme en bones condicions".

El Centre de Piragüistes de Lleida ret homenatge a Craviotto, que ha celebrat molts èxits en aquest esport, l’últim aconseguint la seva segona medalla olímpica aquest estiu a Londres. L’espai acollirà la seu de la Federació Catalana i dels clubs de la ciutat. La construcció de les noves instal·lacions, situades a l’avinguda Pearson, al parc de les instal·lacions esportives Riu Segre, es concentra en 3 actuacions: Instal·lació principal que acollirà els edificis de vestidors amb capacitat per a 30 persones, gimnàs (70 m2), hotel de clubs, oficines Federació Catalana de Piragüisme, sala de reunions i espais comuns per als clubs (40 m2), magatzem, lavabos i Hangar 1; Hangar 2: petit hangar que s’ubicarà al talús davant de l’actual hangar metàl·lic, és a dir, al final de la rampa. Estarà destinat a guardar piragües, sobretot per al material dels més petits, per tal que els quedi més a prop de l’embarcador.; rampa d’accés i de comunicació en itinerari adaptat fins a la plataforma de la zona esportiva de la llera del riu.

Encara s’ha d’afegir una quarta actuació que treballarà la millora de l’actual embarcador i la zona d’accés ja s’ha executat. El nou equipament, que té un termini d’execució de 7 mesos, estarà finançat per la Paeria, que aportarà 390.000 euros, i la Generalitat, que n’aportarà 300.000 euros més.


Comentaris

envia el comentari