Catalunya Diari

Les piragües ompliran el riu Segre en el segon Descens popular Ciutat de Lleida

Les piragües ompliran el riu Segre en el segon Descens popular Ciutat de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Les piragües ompliran aquest diumenge el riu Segre en el segon Descens popular Ciutat de Lleida. La iniciativa, que tindrà un recorregut de 10 quilòmetres i es sumarà a la campanya per difondre la fruita de Lleida, compta amb el suport del medallista olímpic i ambaixador de la ciutat, Saúl Craviotto.

El regidor d’Esports, Txema Alonso, ha presentat la cursa amb els seus organitzadors, la Federació Catalana de Piragüisme i el Sícoris Club, i ha destacat la vessant competitiva de la prova, però sobretot la vessant familiar i lúdica de l’activitat, que és la que ajuda a promoure aquest esport entre la ciutadania. Alonso ha apuntat que el descens ja té aquesta data assignada al calendari esportiu lleidatà i que s’associarà a la inauguració del Centre de Piragüistes de Lleida-Saúl Craviotto. Precisament, aquesta activitat compta amb el suport de Craviotto, medallista olímpic i ambaixador de la ciutat, qui també ha estat present en la presentació. L’esportista lleidatà ha subratllat l’atractivitat del descens, obert a tothom, que, a més, dóna relleu a la ciutat, ja que li dóna renom entre els practicants del piragüisme. Així mateix, el descens també retrà homenatge a Antonio Gómez Vidal, molt vinculat al piragüisme, qui ha fet un gran treball de difusió i d’arxiu d’aquest esport.

Des de la Federació i des del Sícoris, José Antonio Hernández i Josep Miralles, respectivament, han comentat els detalls del descens. Serà de 10 quilòmetres, amb sortida a les 10.30 hores al complex del Racó d’en Pep a Vilanova de la Barca i arribada al parc municipal de la Mitjana, cap a les 12.30 hores. Es preveu superar la participació de l’any passat, de 200 palistes, que majoritàriament seran de Catalunya i Aragó, segons les inscripcions que ja s’han començat a registrar. Els participants rebran una samarreta commemorativa i avituallament, així com un esmorzar amb botifarrada.

Els organitzadors del segon descens han apuntat que a principis d’any es podria decidir si la prova s’inclou dins del calendari de competicions de rius esportius en l’àmbit nacional. D’aquesta manera, sense deixar la vessant més popular, tindria un al·licient més competitiu.

El vicepresident de la Diputació, Miquel Padilla, també ha assistit a la presentació del descens, que s’ha fet a les instal·lacionsdel Centre de Piragüistes de Lleida-Saúl Craviotto, on està la seu de la Federació, la única esportiva que està fora de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari