Les pistes d’esquí de Lleida auguren una bona temporada

Les pistes d’esquí de Lleida auguren una bona temporada| Laura Biela - Fotografia: Diputació de Lleida

 La zona de Lleida compta amb 460 quilòmetres de pistes esquiables, repartits en onze estacions, i ofereix en una sola temporada 1,3 milions de forfaits, tot i que l’any passat aquesta xifra va descendir un 18%. Segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, un de cada quatre espanyols esquien a Lleida.
 
Les estacions d’esquí ja fa dies que escalfen motors. L’objectiu: obrir quan la neu els hi permeti amb les millors condicions possibles. A Baqueira Beret, l’estació més gran d’Espanya, s’hi ha fet una inversió de 2,3 milions d’euros. Aureli Bisbe, director general de l’estació, ha explicat avui durant la presentació de la temporada d’esquí al Pirineu de Lleida 2012/2013 que amb aquests diners "han millorat les pistes, les cafeteries i els remuntadors. També hem fet una forta aposta per les xarxes socials i hem remodelat la pàgina web".
 
"La gran novetat a Boí Taüll és que l’estació obrirà les seves portes", ha afirmat el seu director general, Jordi Sabaté. Per ells, l’objectiu principal era recuperar aquest projecte i donar-li continuïtat. Sabaté, qui espera tenir una excel·lent temporada, ha explicat que la Generalitat de Catalunya ha millorat l’accés a les pistes, ja que s’ha arranjat la carretera que va des del Pla de l’Ermita a les pistes.
 
Espot Esquí i Port Ainé s’han centrat en solucionar els problemes que tenien els seus clients. "Diverses enquestes fetes entre els nostres esquiadors han plasmat que les famílies amb nens trobaven a faltar parcs infantils. Enguany els tindran, perquè ja els hem construït", ha afirmat Toni Sanmartí, director d’Esport Esquí i Port Ainé. Una altra de les novetats d’enguany serà el ‘xec gasolina’, una iniciativa que pretén potenciar el transport compartit per a que la gent pugui més a esquiar.
 
Albert Estella, director del Port del Compte, ha avançat que han construït un snowpark amb "salts espectaculars" que funcionarà de nit. Aquesta estació serà la primera de Catalunya que oferirà un servei d’aquestes característiques i que a més tindrà un preu especial, desvinculat del forfait de dia. Per la seva banda, el director de Tavascan, Salvador Tomàs, ha explicat que ells solament han invertit 100.000 euros enguany i els han destinat al manteniment dels remuntadors i les pistes; així mateix, també han apostat per remodelar la web i habilitar un sistema de reserves online.
 
Des de l’estació de Sant Joan de l’Erm plantegen una fórmula molt més econòmica d’esquiar: un forfait de temporada conjunt d’esquí nòrdic, que oferirà a més descomptes en pistes d’esquí franceses i forfaits a les pistes d’esquí alpí de Lleida. El preu serà de 88 euros. "Hem fet un gran esforç per mantenir el preus. També hem tingut en compte a les famílies, ja que hem fet paquets per poder esquiar amb els nens a preus reduïts", ha explicat el seu responsable de màrqueting, Carlos Huertos.
 
Obrir quan abans millor
Tots ells tenen un desig comú: que els temps els acompanyi i puguin obrir quan abans millor les pistes. En un principi estan preparats per obrir el dia 1 de desembre, però tot depen de la neu. La majoria de pistes d’esquí estan apostant pels paquets que inclouen la pernoctació i els forfaits, per aconseguir que la gent es quedi més d’un dia i contracti diversos productes.
 
Segons ha avançat el president de la Diputació de Lleida, l’obertura de pista comportarà la creació d’aproximadament 4.000 llocs de treball i entre 250 i 300 milions d’euros de negoci. "Esperem recuperar les dades d’anys anteriors i que el temps ens acompanyi", ha conclòs Reñé.Comentaris

envia el comentari