Catalunya Diari

L'estació d'esquí d'Aransa acull diumenge la IV edició Traça Muga

L'estació d'esquí d'Aransa acull diumenge la IV edició Traça Muga| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 El regidor d'Esports de la Seu d'Urgell, Lluís Biosca, ha explicat la importància de Traça Muga, ja que "aquest tipus de proves esportives de muntanya aporten aficionats i visitants vinguts d'arreu del país, fet que comporta que coneguin el territori". Durant la seva intervenció, ha agraït també tant a la UEU com als voluntaris que hi col·laboren que la fessin possible i els ha encoratjar a seguir organitzant aquest tipus d'activitats de natura.
 
Per la seva part, el representant de la UEU Xavi Escribà ha destacat el fet que aquesta prova es realitzi en mig de la natura, ja que "és cent per cent muntanya, ja que té lloc en una estació d'esquí de fons com és Aransa, i això n'és un valor afegit per als participants". En aquest sentit, la responsable de Tot Nòrdic, Imma Obiols, ha destacat que el fet que la Traça Muga se celebri a Aransa també ajuda a donar a conèixer l'esquí nòrdic i les seves estacions.
 
El dissabte 9 de febrer es farà la recollida de dorsals i breafings de les proves a la sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell i les proves el diumenge a l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa. 
 
Dos recorreguts diferents
La cursa d’esquí-alpinisme de caire més competitiu disposarà de 2 recorreguts. El recorregut A amb un desnivell a l’entorn dels 1.600 metres positius i 20 quilòmetres que combinarà l’esqui de muntanya amb trams més alpinístics. El recorregut B tindrà un desnivell de una 1.000 metres amb 12 quilòmetres de llargària i no serà tècnicament tan complicat. Els itineraris transcorreran pels pics d’estanyons i de la barra. La cursa d’esquí alpinisme serà puntuable per a la XXIX Copa Catalana + Prova de la XI Copa d'Andorra d'esquí de muntanya.
   
Pel que fa a la raquetada popular, no tindrà caire competitiu i està oberta a tothom. El desnivell de la sortida serà de uns 500 metres i el recorregut ens portarà cap al Coll de Queralt per arribar al Coll de la Font d’Aristot, el punt més alt del recorregut. Tot l’itinerari estarà senyalitzat i per als que no el vulguin fer tot hi ha la possibilitat de escurçar-lo. Pels que vulguin practicar l’orientació hi haurà una prova d’orientació que constarà de 5 balises.Comentaris

envia el comentari