Catalunya Diari

L'exprincipal accionista de la UE Lleida pacta pagar part del deute del concurs per evitar judici

L'exprincipal accionista de la UE Lleida pacta pagar part del deute del concurs per evitar judici| Text i fotografies: EP

 

Els advocats de l'exprincipal accionista de la desapareguda Unió Esportiva Lleida, Tatxo Benet, i cinc consellers de la societat que gestionava l'equip de futbol, als quals Fiscalia reclama el pagament solidari de 10.264.384,04 euros, han acordat pagar part del deute amb els seus creditors per evitar el judici, que es preveia iniciar aquest dimarts.

"El judici s'ha suspès perquè en principi s'ha arribat a un acord. S'ha plantejat una oferta sobre la taula per la qual es podria arribar a pagar una quantia, jo crec que rellevant, als creditors ordinaris", ha declarat als mitjans el jutge del Jutjat Mercantil Eduardo Enrech.
 
El jutge, que ha suspès així el judici i ha fixat vista al desembre per assegurar el compliment d'un acord, ha remarcat que l'interès del concurs és sempre intentar pagar als creditors: "Aquest és el major objectiu, no tant passar comptes". Així mateix, també ha detallat que a l'acord d'indemnització cal donar-li forma i garanties amb la modificació de l'escrit de qualificació del procés que va iniciar la peça sisena del concurs de creditors de 2004. Segons el jutge, "per evitar problemes", el jutjat ha assenyalat nova data de judici per als dies 2 i 3 de desembre.
 
"El de la Unió Esportiva Lleida comença a ser un concurs ja esgotat i esgotador. L'objectiu és intentar pagar als creditors", ha explicat Enrech, que ha evitat concretar la quantia pactada pels advocats dels consellers.


Comentaris

envia el comentari