Catalunya Diari

Linyola organitza la tercera cronoescalada al campanar de l’església de Santa Maria

La competició tindrà lloc el diumenge 18 d’agost a les 18.30 hores i consistirà en l’ascensió a la torre de 30 metres del campanar

Participants de la darrera cronoescalada
Participants de la darrera cronoescalada | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament, la Parròquia i el Centre Excursionista de Linyola han organitzat la tercera cronoescalada al campanar de l'església de Santa Maria, un acte que ja s'ha consolidat dins dels actes de la Festa Major, que enguany se celebra del 17 al 19 d'agost. La competició tindrà lloc el pròxim diumenge 18 d'agost a les 18.30 hores, i consistirà en l'ascensió a la torre de 30 metres del campanar, que té més de 120 escalons circulars, el que equival a un edifici de fins a cinc plantes. Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que el lema de la prova és; 125 escales, 30 metres, un objectiu. «Hi haurà sis categories, tres per edat i tres per sexe. L'activitat es limita a 60 persones en total o deu persones per categoria. Abans de fer la prova, tots els participants que ho desitgin podran examinar el recorregut», explica Mases.

Imatge de la segona cronoescalada
Imatge de la segona cronoescalada | LleidaDiari.cat

 

La sortida es farà del mig de la plaça l'església. El crono s'iniciarà un cop fet el compte enrere de tres i just després de la baixada de bandera. «La pujada consta de cinc trams: Plaça-cor, cor-rellotges, rellotges-golfes, golfes-campanes, campanes-terrassa. El crono s'aturarà quan el pujador/a toquí amb la mà el pal central de la terrassa. Tots els participants sortiran individualment i tindran un temps màxim de dos minuts per entrar a classificacions. Per seguretat, no hi haurà més d'una persona pujant simultàniament», descriu l'alcalde. L'organització muntarà a la plaça església diverses carpes i taules per fer inscripcions i avituallament líquid. També es muntarà una carpa a la terrassa amb avituallament líquid. La inscripció és gratuïta i quedarà formalitzada amb el registre presencial el mateix dia de l'activitat. Així que ja saps, si ets amant de l'esport i et ve de gust gaudir d'un dia únic, no et quedis sense la teva plaça i inscriu-te. Tindràs la oportunitat de viure una experiència esportiva diferent i exprimir cada segon de l'estiu com més t'agrada!


Comentaris

envia el comentari