Catalunya Diari

Lleida acollirà dos importants certàmens d'esquí nàutic

L'esdeveniment reunirà a 60 participants entre totes les categories i modalitats

Imatge d'un noi fent figures d'esquí nàutic
Lleida acollirà dos importants certàmens d'esquí nàutic| LleidaDiari.cat

El complex esportiu de 2Llacs, a Gimenells i Pla de la Font (Lleida), serà aquest any per quarta vegada l'escenari del Campionat d'Espanya d'esquí nàutic en totes les categories i modalitats.
La Federació Espanyola ha concedit al Club Esportiu Lleida Ski & Wake l'organització d'aquest esdeveniment, que es disputarà del 24 al 26 de setembre.

Divendres 24 se celebrarien els entrenaments oficials, i el dissabte 25 i el diumenge 26 tindria lloc la competició. La previsió és que es reuneixin uns 60 participants entre totes les categories (des de base fins a absoluta) i en les tres modalitats habituals (eslàlom, figures i salts). Del total de participants, aproximadament la meitat serien del club amfitrió, que a més partirà com a favorit per revalidar el títol de campió d'Espanya per equips, un entorxat que ha conquistat en els sis anys anteriors.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En aquest sentit, cal destacar que actualment el Programa ARC (Alt Rendiment de Catalunya) d'esquí nàutic compta amb 11 esquiadors / es, 10 dels quals pertanyen a l'CE Lleida Ski & Wake. Cal no oblidar, a més, que en 2Llacs es desenvolupen tres programes, dos dels quals estan impulsats per la Federació Catalana d'Esquí Nàutic i Wakeboard (FCENW) i un per l'Espanyola (FEEW). Els de la Catalana són l'esmentat Programa ARC i el Programa de Promoció, mentre que el de l'Espanyola és el Programa de Tecnificació, que porta a 2Llacs a una quinzena d'esquiadors tant catalans com de fora.

Aquest serà el quart Campionat d'Espanya que se celebra a 2Llacs

Aquest serà el quart Campionat d'Espanya que se celebra a 2Llacs, un complet que ja el va acollir en els anys 2014, 2017 i 2019, i que s'ha convertit en tot un referent en aquest esport.
Bona prova d'això és que, abans de la celebració del Campionat d'Espanya de setembre, 2Llacs també opta a ser l'escenari del Campionat de Catalunya, que en principi està programat per a l'estiu, encara que la seva disputa està supeditada a l'evolució de la pandèmia.
Cal precisar que, tant per al Campionat de Catalunya -si arriba a celebrarse- com per al d'Espanya, el club lleidatà i 2Llacs aplicar tots els protocols Covid-19 vigents en aquell moment, i seguiran de forma rigorosa totes les normatives d'higiene i seguretat que dicti el Procicat.

A l'horitzó hi ha també el Campionat del Món de 2023, que havia estat ofert al club lleidatà per part de la Federació Internacional, encara que fins al moment no s'ha fet cap pas en aquest sentit, més encara quan el Mundial de l'any passat, que havia de celebrar-se a Estats Units, no es va poder dur a terme per la pandèmia, i el d'aquest any tampoc està confirmat.

En qualsevol cas, des del complex de 2Llacs i el Club Esportiu Lleida Ski & Wake se segueix treballant en els despatxos i s'espera que, a partir de l'1 d'abril -i sempre en funció de l'evolució de la pandemia- es puguin reobrir les instal·lacions per fer-ho també sobre l'aigua. Unes instal·lacions que, en cas d'acollir el Mundial de l'any 2023, està previst que escometen diferents obres de millora.

Seguir alerta en tots els sentits

Per tot això, Xavi Roy, gerent de 2Llacs, aposta per seguir alerta en tots els sentits, ja que, «ara mateix, el prioritari és que el tema sanitari millori i que la gent pugui venir a gaudir dels nostres esports i de les activitats a l'aire lliure amb la màxima normalitat possible». Una normalitat que Roy entén que és essencial recuperar perquè va estretament lligada «amb la motivació i l'estat psicològic dels esportistes», i per això considera imprescindible que «al llarg d'aquest any es pugui competir el màxim possible».

Quant als campionats d'esquí nàutic que hi ha en perspectiva, Roy considera que cal aconseguir que siguin un èxit en tots els sentits per, d'aquesta manera, establir unes bases i poder «començar a treballar en campionats de futur més importants».


Comentaris

envia el comentari