Catalunya Diari

Lleida acull el I Open d’Escalada de la Secció d’Escalada i Alta Muntanya del Centre Excursionista de Lleida

Lleida acull el I Open d’Escalada de la Secció d’Escalada i Alta Muntanya del Centre Excursionista de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Lleida acollirà aquest dissabte a partir de les 15.00 hores el I Open d’Escalada organitzat per la Secció d’Escalada i Alta Muntanya del Centre Excursionista de Lleida, una cita esportiva que aplegarà al rocòdrom municipal 'Keshap Gurung' del Pavelló Juanjo Garra fins a una quarantena d’escaladors provinents de tota la demarcació de Lleida.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Lleida, Txema Alonso, el president del Centre Excursionista de Lleida (CEL), Lluís Taberner, i el director tècnic de la competició, Jordi Farré, han donat aquest dijous els detalls d’aquesta iniciativa que, segons Alonso, “té l’objectiu de promocionar l’escalada de base entre la ciutadania”. El responsable d’esports de la Paeria ha fet una crida a omplir dissabte a la tarda el pavelló Juanjo Garra de Lleida per gaudir de la competició.

Per la seva banda, Taberner s'ha mostrat molt satisfet pel fet que, amb aquesta cita esportiva, la Secció d’Escalada i Alta Muntanya del Centre Excursionista de Lleida s’obre a Lleida i a la ciutadania en general i fa un pas més en la seva consolidació.

El director tècnic de la prova ha explicat que unes 40 persones a partir de 16 anys d’arreu del territori lleidatà participaran en aquesta iniciativa, una prova d’escalada esportiva amb corda adreçada per a tots aquells aficionats amb un nivell mig. Farré ha elogiat unes instal·lacions que, en les seves paraules, “són ideals per fer proves llargues de resistència i competicions d’alt nivell”.

El Rocòdrom 'Keshap Gurung', inaugurat el passat mes de maig i realitzat per la Paeria, dota la ciutat de Lleida d’unes instal·lacions òptimes per a la pràctica de l’escalada esportiva en totes les seves modalitats –formació, entrenament i competicions- i permet acollir competicions nacionals i internacionals. L’equipament esportiu recorda la persona que va fer companyia a l’alpinista lleidatà Juanjo Garra durant els seus darrers dies de vida.


Comentaris

envia el comentari