Catalunya Diari

Lleida acull la primera prova de l'Open d'Espanya Ultramarathon de BTT

Lleida acull la primera prova de l'Open d'Espanya Ultramarathon de BTT| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Lleida acollirà el proper 7 de febrer la primera prova del Open d’Espanya Ultramarathon de BTT, el primer circuit de proves d’aquestes característiques a nivell estatal. Uns 200 ciclistes d’arreu de l’Estat i, també, provinents de l’estranger, es preveu que participin en aquesta prova de resistència que, sota el nom de Ciutat de Lleida-STM – MTB Ultramarathon, presenta un recorregut de 123 quilòmetres per les Terres de Lleida amb 1.800 metres de desnivell positiu.

El campionat s’iniciarà als Camps Elisis de Lleida a les 808.00 hores i es dirigirà, a través de senderons, camins i pistes, cap a la comarca de les Garrigues, passant pel conegut espai d’interès natural 'Els Bessons' i, posteriorment, per la vall de la Sisquella per tornar a Lleida seguint el curs del riu Segre. Alguns dels municipis que travessa el recorregut són Lleida, Albatàrrec, Castelldans, Cervià de les Garrigues, l’Albagès, Cogul o Montoliu de Lleida. Un dels organitzadors, Norbert Herrera, ha explicat que la competició no té impacte en el territori, ja que els participants segueixen la ruta via GPS. Experts ciclistes de muntanya ja han confirmat la seva presència a l’Open d’Espanya Ultramarathon de BTT, com per exemple Jesús del Nero, Juan Pedro Trujillo, Joseba Albizu i Llibert Mill, entre d’altres.

L’Open d’Espanya Ultramarathon de BTT, que se celebra amb voluntat de continuïtat, consta en total de 2 proves més, que es desenvoluparan a Navarra -18 d’abril- i Granada -18 d’octubre. El guanyador de l’Open serà qui obtingui millor puntuació a les tres proves.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el regidor d’Esports de la Paeria, Txema Alonso, el president del Club Ciclista Pedales del Mundo i organitzador de l’Open d’Espanya de BTT Ultramarató, Pep Vega, i el responsable de seguretat del Ciutat de Lleida-STM-MTB Ultramarathon, Norbert Herrera, han donat aquest divendres els detalls d’aquest campionat que se celebra per primera vegada a la ciutat i té lloc el mateix cap de setmana que el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya, que l’any passat es va estrenar a la ciutat amb èxit de participació i expositors.

Aquest campionat se suma, d’aquesta manera, a altres esdeveniments esportius destacats com el Lleida Down Town, la recentment recuperada Volta Ciclista a Lleida o les diverses ocasions en què Lleida ha acollit una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya o de la Vuelta a España -que enguany tindrà una arribada a la ciutat.

L’organitzador de la prova, Pep Vega, ha agraït la col·laboració de la Paeria i ha destacat que aquest tipus de proves esportives aposten per la filosofia de donar a conèixer els valors culturals, patrimonials i naturals del territori. Vega també ha recordat que la distància Ultramarathon ja s’ha reconegut oficialment per la Federació Espanyola.


Comentaris

envia el comentari