Catalunya Diari

Lleida, seu del 20è Campionat d'Espanya d'Atletisme sub-16

El campionat se celebra el dies 17 i 18 de juliol a la Pista municipal de Les Basses

Les instal·lacions de la Pista municipal d'atletisme de les Basses seran l'escenari, aquest cap de setmana, del 20è Campionat d'Espanya d'Atletisme sub-16, que aplegarà 650 joves atletes. Es tracta de la segona ocasió en què la ciutat de Lleida acull una competició d'aquestes característiques, després que l'any 1997 se celebrés el Campionat estatal en categoria sub-18.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit avui la presentació oficial d'aquest campionat, que comptarà amb la representació d'11 joves atletes lleidatans. Pueyo ha destacat la importància de l'esport de base en el creixement d'infants i joves i ha destacat el «gran arrelament de la pràctica esportiva entre nens i nenes a Lleida, amb 14.000 infants i joves federats». 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

D'altra banda, Pueyo ha remarcat la capacitat organitzadora de Lleida de grans esdeveniments esportius amb la implicació dels clubs esportius i federacions, i ha recordat la repercussió econòmica que generen. El Campionat estatal d'atletisme d'aquest cap de setmana ha fet que les reserves dels hotels de Lleida estiguin al 100% i que atletes i familiars i equips hagin hagut d'ocupar places hoteleres a municipis com Balaguer o Tàrrega.

Imatge de la presentació del campionat d'atletisme a Lleida
Lleida, seu del 20è Campionat d'Espanya d'Atletisme sub-16 | LleidaDiari.cat

L'intensa activitat esportiva que s'està duent a terme a la ciutat

Per la seva banda, el regidor d'Esports, Ignasi Amor, ha posat de relleu l'intensa activitat esportiva que s'està duent a terme a la ciutat, especialment cada cap de setmana de maig - malgrat la Covid- i que finalitzarà al juliol amb el Campionat de Xous de Patinatge: «els esdeveniments esportius del nivell d'aquest campionat permeten unir esport, turisme i promoció econòmica».

També han intervingut en la presentació del campionat Sebastià Vidal, president del Lleida Unió Atlètica i vicepresident del Club Terres de Ponent, Joan Villuendas Bornau, vicepresident de la Real Federación Española de Atletismo i president de la Federació Catalana d'Atletisme, Josep M. Antentas Altarriba, vicepresident de la Federació Catalana d'Atletisme i Eduard Aixalà, president del Club Terres de Ponent.

Han estat presents en el saló de plens de la Paeria les atletes Marwa El Kouya Ali, campiona d'Espanya de 3000 metres llisos i la sotscampiona d'Espanya de llançament de javelina, Èrika Sellart.
 


Comentaris

envia el comentari