Catalunya Diari

Lleida, capital mundial del patinatge artístic amb la celebració de la Copa de les Nacions

Lleida, capital mundial del patinatge artístic amb la celebració de la Copa de les Nacions| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Lleida es convertirà els dies 30 i 31 d’octubre en la capital mundial del patinatge artístic amb la celebració de la Copa de les Nacions, una competició esportiva de màxim nivell que aplegarà a la ciutat més de 350 patinadors d’equips provinents d’Itàlia, Alemanya, Andorra, França i Espanya. 

La Copa de les Nacions, organitzada en aquesta edició per la Real Federació Espanyola de Patinatge i el Comitè Nacional de Patinatge Artístic, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, es disputa els anys que el Campionat del Món de Grups Show té lloc fora d’Europa. Les entrades per poder gaudir d’aquest gran esdeveniment ja estan a la venda.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del president de la Federación Española de Patinaje, Carmelo Paniagua, el president de la Federació Catalana de Patinatge a Lleida, Antoni Guiu, la tinent d’alcalde i regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i l’Esport, Montse Parra, i el representant de la Diputació de Lleida, Paco Cerdà, han presentat aquest dimarts els detalls del campionat, que tindrà lloc al Pavelló Barris Nord.
 
El paer en cap ha destacat que Lleida té una tradició en patinatge artístic suficientment important per a que la ciutat sigui seu d’aquest gran esdeveniment esportiu. Ros ha agraït tots els organitzadors la seva implicació en aquesta iniciativa, que fomenta la pràctica esportiva en el món del patinatge, tant artístic com en el del hoquei. Per la seva banda, Paniagua ha subratllat que “aquesta segona Copa de les Nacions serà un espectacle absolut del patinatge artístic en grups show, amb la presència dels millors grups del món en aquesta especialitat”.
 
L’acte també ha comptat amb la presència de la lleidatana Mónica Gimeno, Campiona d’Europa de patinatge artístic i bronze mundial aquest mateix any 2015. La jove esportista ha assegurat que “el campionat serà tot un espectacle de patinatge i que és tot un orgull que una competició d’aquestes característiques tingui lloc tan a prop de casa”.


Comentaris

envia el comentari