Catalunya Diari

Lleida celebra el I Clínic d’Escacs amb els experts Óscar de la Riva i Josep Oms

L'event tindrà lloc aquest dissabte a l'hotel NH de la capital del Segrià

L'expert en escacs Josep Oms
L'expert en escacs Josep Oms | LleidaDiari.cat

La Delegació Territorial de Lleida de la Federació Catalana d'Escacs i l'Hotel NH han organitzat, pel dissabte 30 de desembre, el I Clínic d'Escacs de Lleida. L'activitat consistirà en unes jornades de tecnificació amb dues sessions a càrrec de dos grans mestres de reconegut prestigi, Óscar de la Riva i el lleidatà Josep Oms. Les jornades es realitzaran a la ciutat de Lleida al Hotel NH Pirineus de Lleida distribuïdes en una primera entrega al matí, de 10.00 a 14.00 hores, a càrrec d'Óscar de la Riva, i una segona a la tarda, de 16.00 a 20.00 hores, amb Josep Oms.

  

La mecànica de les sessions consistirà en una part teòrica en la qual els ponents exposaran el temari preparat per a la classe i després es realitzarà un campionat temàtic sobre el temari exposat. Josep Oms ha estat campió de l'Open de Sevilla, d'Andorra, de l'Open de la Pobla de Lillet i medalla d'or en el segon taulell a l'Olimpíada de Torí, i com a entrenador és el fundador de l'Acadèmia d'Escacs Josep Oms (ADEJO), creador de la lliga escolar ADEJO, creador del mètode escacs per la memòria en la Gent Gran i entrenador en diversos campionats d'Espanya i Catalunya. Oms parlarà sobre «La Defensa Índia de Rei, plantejament, estructura i finals derivats de la mateixa».

L'andorrà Óscar de la Riva té una gran experiència en l'àmbit competitiu (ha estat campió de Catalunya, d'Espanya i d'Andorra, i primer taulell de la selecció andorrana) i també com a entrenador, ja que és preparador del GEVA-CEA, col·laborador de la revista Peón de Rey, autor del mètode De la Riva i entrenador en diversos campionats d'Espanya i Catalunya. La seva ponència tractarà sobre «Siciliana, Variant del Drac accelerat, plantejament, estructura i finals derivats d'aquesta». 

El cost dels clínics per als participants serà de 30 euros si participen en una sessió i de 40 si ho fan en les dues. Les inscripcions es poden realitzar pel correu electrònic territorialescacslleida@gmail.com o a través dels telèfons 619 82 99 72 (Santi Herreros) i 618 16 52 62 (Jordi Ferrer).


Comentaris

envia el comentari