Catalunya Diari

Lleida es consolida com a ciutat de curses populars

La ciutat acull cada any fins a 17 curses, organitzades per entitats de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament de Lleida

Imatge de la cursa dels Bombers
Imatge de la cursa dels Bombers | LleidaDiari.cat

Lleida ha collit durant el 2017 fins a disset curses populars que han estat promogudes per entitats de la ciutat i que s'han coordinat amb la Paeria, amb el suport del Servei d'Esports, de la Guàrdia Urbana o de Protecció Civil, entre altres. Més de 22.000 atletes han participat en aquestes curses urbanes, en les diferents categories, siguin d'adults o infantils. Alhora, mouen un volum de públic que supera les 32.000 persones, amb familiars i acompanyants que en alguns casos vénen d'arreu de l'Estat. La tinent d'alcalde i regidora d'Esports, Montse Parra, ha remarcat l'impacte econòmic que aporten aquests esdeveniments esportius.

D'una banda, porten visitants de diferents territoris que pernocten a la ciutat. D'altra banda, suposa un aparador destacat de llocs emblemàtics de Lleida, donat que el recorregut d'algunes de les curses inclouen punts estratègics com la Seu Vella, la canalització del riu Segre, els Camps Elisis, la Llotja o el Castell de Templers, entre altres, fent bategar la ciutat al ritme del pas dels corredors. Algunes de les curses que multitudinàries són la Cursa de Bombers, de la Dona o la Mitja Marató Ciutat de Lleida. L'espectacular Pujada a la Seu Vella o la Lleida Night Run, per exemple, posen en relleu la potència d'un dels entorns patrimonials més importants de la ciutat des del punt de vista de l'esport. Entre altres, també hi ha la Milla Escolar. Memorial Jeroni Saura, amb la participació de diversos centres de la ciutat, o les curses solidàries, com les que impulsen entitats com Aremi, Aspros, Maristes, etc.

Imatge de la Pujada a la Seu Vella
Imatge de la Pujada a la Seu Vella | LleidaDiari.cat

 

La Paeria al costat de les entitats esportives, veïnals i les empreses que coordinen les curses populars tenen com a principal objectiu la promoció de l'activitat física, la salut i el foment d'un lleure saludable. S'ha de tenir en compte que, a més de curses marxes populars, Lleida ha acollit diverses cites esportives de ressò internacional, com la final d'hoquei patins de la Copa de la CERS, la Vuelta Ciclista a Espanya, el Campionat d'Europa de Grups Show i Precisió de Patinatge Artístic o la Down Town Lleida. La Paeria treballa en la promoció de l'activitat esportiva i el suport en l'organització d'esdeveniments, a través del programa "Sport&Emotion".

Imatge de la cursa de la Dona
Imatge de la cursa de la Dona | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari