Catalunya Diari

Lleida es convertirà al setembre en capital estatal de l’esquí nàutic

Els dies 27 i 28 acollirà el Campionat d’España de Clàssiques i el 29 el Campionat de Catalunya

Imatge d'esquí nàutic
Imatge d'esquí nàutic | LleidaDiari.cat

Les instal·lacions de 2Llacs, a Gimenells i Pla de la Font, tornaran a convertir Lleida en la capital estatal de l'esquí nàutic, concretament durant la setmana del 21 al 29 de setembre, amb motiu del Campionat d'Espanya de Clàssiques.

Tot i que aquest serà l'esdeveniment més destacat, no serà l'únic, ja que servirà com a eix per a tota una setmana d'intensa activitat que inclou entrenaments durant la setmana prèvia, la competició del Campionat d'Espanya i també el Campionat de Catalunya, a més de sengles cursos de pilots de competició i una preparació per als homologadors nacionals per poder accedir al títol d'homologació internacional.

L'activitat començarà el dissabte 21 de setembre

Per ordre cronològic, l'activitat començarà el dissabte 21 de setembre amb la primera d'un seguit de jornades d'entrenaments lliures preparatoris per a la competició i que es prolongaran fins al dimecres 25. Pel dijous 26 estan programats els entrenaments oficials, que donaran pas a les dues jornades del Campionat d'Espanya de Clàssiques: el divendres 27, amb una mànega d'eslàlom i les dues de salts, i el dissabte 28, amb l'altra mànega d'eslàlom i les dues de figures. En tots els casos es comptabilitzarà el millor resultat.

El diumenge 29 es destinarà al Campionat de Catalunya de Clàssiques, amb les semifinals al matí i les finals a la tarda. A més, paral·lelament a la competició, del 26 al 28 s'impartirà el curs de pilots de competició nacionals i una preparació per als homologadors nacionals per poder accedir al títol d'homologació internacional.

L'esquí nàutic tindrà el seu punt de referència a Lleida

En resum, tota una setmana en què l'esquí nàutic tindrà el seu punt de referència a Lleida, que veurà passar per les instal·lacions de 2Llacs una cinquantena de participants, entre ells els millors especialistes estatals. 2Llacs disposa de dos camps d'eslàlom, un camp de salts amb trampolí Bemman y dos camps de figures, tots ells homologats, a més de dues embarcacions especialitzades per a l'esquí nàutic amb ordinador amb GPS Zero Off. Té instal·lat permanentment el sistema de mesura y control Splasheye.

Cal destacar que l'actual campió de Catalunya i d'Espanya d'esquí nàutic per equips és el Club Lleida Ski&Wake, que és el màxim favorit per tornar a guanyar els dos títols en aquest 2019. El club lleidatà serà present, també, al Campionat d'Espanya de Wakeboard que se celebrarà el 21 de setembre a l'embassament de La Baells (Manresa).

Imatge d'esquí nàutic
Imatge d'esquí nàutic | LleidaDiari.cat

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari