Catalunya Diari

Lleida dóna la sortida a la 58a edició de la Volta des de la Llotja

Lleida dóna la sortida a la 58a edició de la Volta des de la Llotja| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

 

Lleida ha donat aquest divendres la sortida a la 58a edició de la Volta Ciclista Internacional, que ha sortit de davant de la Llotja i que recorrerà 130 quilòmetres fins a Balaguer. En total, hi participaran 20 equips, amb 140 corredors, que en les quatre etapes marcades fins diumenge recorreran el territori lleidatà, recuperant una clàssica del ciclisme a la ciutat amb la pujada final a la Seu Vella.

El paer en cap, Àngel Ros, amb el regidor d’Esports, Txema Alonso, i el medallista olímpic Sergi Escobar, que és l’organitzador de la prova com a president del Club Esportiu Speed Rupblik, han tallat la cinta per iniciar la prova que ha sortit puntualment a les 14.00 hores. L’alcalde ha destacat la recuperació d’aquesta prova, puntuable per al rànquing català, que l’any que ve espera que sigui reconeguda internacionalment per la UCI. Ros ha agraït que Sergi Escobar s’hagi posat al capdavant de l’organització de la Volta, fet que n’assegura la viabilitat, i ha recordat que és una Volta de rècord, ja que hi prenen 140 corredors i tindrà lloc durant tres dies. Hi prenen part 20 equips amb set corredors cadascun que recorreran el territori lleidatà fins diumenge, en les quatre 
 
Els equips procedeixen d’arreu de l’estat i també n’hi ha un de Rússia. Aquest mateix divendres els ciclistes arribaran fins a Balaguer, passant per l’Alt de Fontllonga i el Port d’Àger. La jornada de dissabte serà doble amb una contrarellotge individual. Així, es farà Balaguer-Lleida, amb un itinerari de 73 quilòmetres i la crono de 7 quilòmetres, que tindrà la sortida i l’arribada a la Llotja. Diumenge es disputarà l’etapa reina, amb sortida des de Lleida i arribada a la Seu Vella, passant per Bellaguarda, com a punt més alt.
 
El ciclisme és un dels esports arrelats a la ciutat que, amb cites esportives nacionals i internacionals, ha contribuït a donar a conèixer el nom de Lleida arreu. Aquesta prova juntament amb la Lleida Down Town, la Volta Ciclista a Catalunya o la Vuelta a Espanya són alguns dels exemples que refermen la capacitat organitzativa de la ciutat en grans cites esportives. La Paeria té en marxa el programa Sport & Emotion de Turisme de Lleida que pretén posicionar Lleida. com a escenari de competicions d’alt nivell, fent afició i promocionant la ciutat.


Comentaris

envia el comentari