Catalunya Diari

Lleida emet un documental per abordar el tema de la desigualtat de gènere

‘Hijas De Cynisca’ és la pel·lícula de Beatriz Carretero, que es projectarà dimecres en el marc de les accions del III Pla municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida

Imatge del cartell del film que parla sobre la igualtat de gènere en l'esport
Documental sobre l’esport femení per abordar el tema de la desigualtat de gènere | LleidaDiari.cat

La Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes de l'Ajuntament de Lleida ha programat aquest dimecres una projecció del documental 'Hijas de Cynisca'.

'El deporte femenino habla por la igualdad', en el marc de les accions del III Pla municipal de Polítiques d'Igualtat de Gènere a Lleida, un dels objectius del qual és destacar els referents femenins històrics i actuals en la pràctica de l'esport i, alhora, denunciar i combatre les discriminacions que les dones esportistes pateixen en aquest àmbit.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una pel·lícula documental sobre la desigualtat de gènere en l'esport

'Hijas de Cynisca' és una pel·lícula documental sobre la desigualtat de gènere en l'esport, un reflex de la societat en què vivim. Es dóna veu a dones que són referents, que han aconseguit grans fites en la seva carrera i que conten la seva història. Aquestes dones esportistes posen de manifest aquesta desigualtat, proposen idees per a la seva erradicació i expliquen quan s'ha avançat i quan queda encara per aconseguir, per canviar una societat ancorada en uns valors que han quedat obsolets.

El documental mostra històries reals, en primera persona, per conscienciar el públic d'aquesta realitat i apel·lar a la seva empatia. Beatriz Carretero, la directora d''Hijas de Cynisca', ha volgut visibilitzar aquests referents femenins amb el convenciment que si les històries provenen de dones esportistes a qui el públic coneix, segueix i admira, és més fàcil que s'hi pugui identificar. Algunes de les protagonistes són les conegudes esportistes Almudena Cid, Jennifer Pareja, Ona Carbonell, Lydia Valentín o Dori Ruano i la periodista Paloma del Río...

La projecció, primera que es fa en terres catalanes, tindrà lloc a l'espai Screenbox, amb el suport de l'Associació Esport Femení Lleida, i està previst que a la mateixa assisteixin la 4a tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes, Sandra Castro, i el regidor d'Esports i Activitat Física, Sergio González. Després de la projecció, hi haurà un col·loqui amb la directora del documental, Beatriz Carretero, en què també participaran, Eva Ribalta, triatleta lleidatana i presidenta d'Esports Femení Lleida i altres integrants d'aquesta entitat.


Comentaris

envia el comentari