Catalunya Diari

Lleida, epicentre del cinema d’esports de muntanya

Lleida, epicentre del cinema d’esports de muntanya| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 La mostra, que tindrà lloc a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, comptarà amb la presència d’Ester Sabadell, alpinista que ha realitzat diferents expedicions arreu del món i càmera de 'Al filo de lo imposible'. Entre les projeccions cinematogràfiques que es podran veure destaquen 'Mount Sant Elias'; 'Cerro Torre', que fins ara estava en exclusiva al Festival de Cine de Bilbao; ' The Art of Flight', el rodatge de la qual ha durat uns dos anys; 'Roaraima'; 'Cascada'; 'Messner'; 'In to the Mind'; 'Els fills de l’aigua', la darrera aventura de Lleida World Extrem; 'Next Stop Greenland', protagonitzada per l’alpinista Àlex Txikon i la darrera pel·lícula on apareix Álvaro Bultó i Dario Barrios; i/o 'De la Bellesa a l’Aigua', una pel·lícula del premiat Josep M. Castellví, càmera de 'Al Filo de lo Imposible'.
 

La voluntat dels organitzadors és portar les projeccions cinematogràfiques a tota la província. En aquest sentit, s’està treballant en el Tour MICEM, una programació itinerant de la mostra al territori durant tot l’any, tenint en compte les característiques i les activitats esportives que es desenvolupen. A més a més, també s’està treballant en un concurs de fotografia i en un concurs de vídeos realitzats amb la marca GoPro.


 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat per la tinenta d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, el regidor d’Esports, Txema Alonso, i els organitzadors del certamen, Arcadi Climent i Ivan Talavera, han donat a conèixer aquest dimarts la iniciativa. El paer en cap ha destacat que “Lleida és el territori natural per tirar endavant una mostra de cinema d’esports de muntanya, tant per la seva geografia com per la tradició del Centres Excursionistes de Lleida i els gran esportistes i alpinistes d’aquesta terra”. L’alcalde ha desitjat, també, que la mostra serveixi per portar tota la bellesa de la muntanya al el món de l’art cinematogràfic: “És important que la mostra serveixi per generar més interès pels esports de muntanya i que, alhora, l’esport tingui una component artística”.
 
Els comissaris de la mostra, Arcadi Climent i Ivan Talavera, han coincidit en assenyalar que es tracta d’un projecte il·lusionant que es va consolidant poc a poc. Paral·lelament a les projeccions cinematogràfiques es portaran a terme activitats formatives diverses, tallers i conferències vinculades als esports de muntanya del nostre territori, amb la participació d’experts del món audiovisual i de l’esport.


Comentaris

envia el comentari