Catalunya Diari

Lleida es bolca amb la Vuelta

Lleida es bolca amb la Vuelta| Redacció - Fotografia: L. Biela

 Els corredors han recorregut els carrers Cos i Gayón, avinguda de Madrid, Plaça Espanya, Pont Universitat, avinguda Estudi General, Ll-11, avinguda Victoriano Muñoz, el Pont de Príncep de Viana, el carrer Príncep Viana, l’avinguda Prat de la Riba fins arribar a la carretera de Corbins, des d'on han iniciat l'etapa en carretera. Milers de lleidatans i lleidatanes han omplert els carrers esperant l'arribada del gruix del pelotó de la Vuelta a España.
 
Aquesta vuitena etapa de la Vuelta, és la tercera etapa de muntanya de la competició. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha valorat molt positivament el pas de la Vuelta Ciclista a Espanya per Lleida i la gran acollida que ha obtingut entre el públic lleidatà: "Està clar que a la ciutat li agrada el ciclisme i les grans curses a nivell mundial. La capacitat organitzativa de Lleida, ara fa dos anys, de l'arribada de la Vuelta ens ha donat l'oportunitat d'acollir la sortida d'avui, que té més impacte econòmic a la ciutat". 
 
Des de primera hora del matí, el Parc Científic s'ha emplenat de ciutadans que han volgut seguir en directe l'arribada dels equips al parc i la caravana que acompanya la competició. El pas de la Vuelta per Lleida ha omplert els hotels del a ciutat amb 1.200 pernoctacions i ha suposat una repercussió econòmica estimada de 210.000 euros a la ciutat. Des de Turisme de Lleida i el conjunt de la Paeria se seguirà treballant per portar esdeveniments esportius que beneficien al sector de la hoteleria i el turisme de la ciutat.
 
Lleida ha tornat a acollir una etapa de la Vuelta després que l’any 2010 fos la seu de l’arribada de l’etapa Andorra-Lleida. La ciutat ja ha estat sortida d’una etapa de la Vuelta en 15 ocasions, l’última va ser l’any 1993 en la 48ena edició de la competició ciclista. La Vuelta constitueix una de les cites anuals amb el ciclisme d’alt nivell per excel·lència, i en aquesta edició participen 22 equips amb corredors provinents de diferents països del món. Alberto Contador, Purito Rodríguez, Joaquim Rodriguez i John Degenkolb són alguns dels ciclistes que han passat avui per Lleida.
 
La Vuelta va arrencar a Pamplona el passat 18 d’agost i tindrà lloc fins al diumenge 9 de setembre de 2012. En aquesta ocasió compta amb 21 etapes, amb un recorregut total de prop de 3.300 quilòmetres. En total hi ha 6 etapes planes, 13 etapes de mitja i alta muntanya, 1 etapa de contrarellotge per equips i 1 etapa de contrarellotge individual.
 
A la sortida de la vuelta hi han assistit l'alcadessa accidental Montse Parra, els tinents d'alcalde Josep Presseguer, Rafel Peris i Montse Mínguez i els regidor Fèlix Larrosa i Txema Alonso, a més de diferentes membres de la corporació, entre els quals, el cap de l'oposició, Joan Ramon Zaballos i el portaveu del PP, Joan Vilella.Comentaris

envia el comentari