Catalunya Diari

Lleida estrena circuit de 'Dirt Track' amb Marc i Àlex Màrquez

Lleida estrena circuit de 'Dirt Track' amb Marc i Àlex Màrquez| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Aquest tipus de pista, que té forma oval i està construïda amb terra argilosa, permet l’entrenament de pilots de competició i la pràctica esportiva de diferents especialitats vinculades al motocròs i el motociclisme. Es tracta del primer circuit especialitzat d’aquestes característiques que es posa en marxa a Catalunya. 
 
La iniciativa de construir la pista de Dirt Track a Lleida en terrenys municipals ha sorgit de la petició de l’Emili Alzamora i el seu equip i del Motoclub Segre, segons ha explicat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros: "Motoclub Segre i l’equip de l’Emili Alzamora ens van plantejar la importància d’un circuit addicional com el Dirt Track perquè té un doble paper: l’entrenament i la competició. És una eina per poder entrenar i poder desenvolupar esportistes en diferents especialitats: enduro, velocitat… És el primer que hi torna a haver al país". La nova pista té 14 metres d’amplada i 414 metres de barrera lineal al voltant. El cost de l’adequació de la instal·lació ha estat de 30.000 euros.
 
El vicepresident de la Federació Catalana de Motociclisme, Jordi Mas, ha lloat la creació del circuit i l’aposta municipal pel motociclisme: "Iniciatives com aquesta recuperen una de les especialitats més espectaculars del motociclisme. Avui neix un nou producte que ens ha de donar moltes satisfaccions. Arran d’aquesta competició altra gent de Catalunya seguirà les passes del Motoclub Segre, cal agrair que l’Ajuntament de Lleida segueixi apostant per l’esport, Catalunya és una potència en esport".
 
Amb la competició del dia 7 de setembre es recupera una prova que es va deixar de fer fa 11 anys i l’organització espera una bona acollida per part del públic i dels pilots que hi podran participar. El pilot Àngel Grau que ha estat a la presentació del campionat, ha desitjat que la competició sigui un tot un espectacle i que sigui un èxit de públic i participació. La prova comptarà amb entrenaments, fases classificatòries i finals dels pilots d’elit. Hi haurà premis pels 11 primers classificats de la categoria Elit i també per als sis primers classificats en la categoria sots 18. Les entrades per a veure la competició es venen a les instal·lacions del circuit.


Comentaris

envia el comentari