Catalunya Diari

Lleida estrena un nou espai per a la pràctica d’esport a l’aire lliure al Parc de Santa Cecília

S’anomena Street Workout i està pensat per realitzar entrenaments d’alta dificultat al carrer, usant el propi cos i els elements de l’entorn

Imatge del nou espai a Lleida | LleidaDiari.cat

Lleida estrena un nou espai per a la pràctica esportiva a l'aire lliure al Parc de Santa Cecília, a la zona annexa a la pista poliesportiva, sota el nom d'Street Workout. L'Street Workout és un moviment socioesportiu sorgit a Nova York que es basa en entrenaments al carrer, usualment en parcs i espais públics, usant el mateix cos i els elements de l'entorn. Els exercicis que es practiquen al Street Workout són d'alta dificultat tècnica i engloben, entre altres, dominades, treball amb barres, abdominals, acrobàcies, exercicis estàtics de vol i força o planxes. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, explica que aquesta zona per a la pràctica de l'esport a l'aire lliure exemplifica la voluntat de la Paeria de promoure els parcs públics i urbans com a espais compartits i de cohesió social, amb l'ús de col·lectius diversos que hi conviuen amb normalitat.

  

Tots els nous elements esportius instal·lats estan formats per barres i pilars metàl·lics amb nodes d'unió d'alumini de darrera generació, amb quatre revestiments de cautxú antilliscants per garantir la seguretat de les instal·lacions i dels esportistes. Les zones de seguretat dels elements esportius s'han adaptat amb un paviment amortidor de 40 cm de gruix amb sorra natural rentada per complir amb la normativa vigent. També s'ha instal·lat una font i els bancs s'han reubicat a un lateral. A més, s'ha millorat la il·luminació i s'han portat a terme diverses actuacions en matèria de jardineria amb plantacions de Sophora Japònica i Planifoli per dotar d'ombra a la zona.

El pressupost del projecte és 60.166 euros. Les obres han anat a càrrec de l'empresa Romero Polo. Els treballs del nou espai per a la pràctica esportiva al parc urbà de Santa Cecília han posat al descobert diverses restes arqueològiques corresponents a l'antic convent dels Predicadors, i s'han posat al descobert fins a una trentena d'esquelets que daten d'entre els segles XIII i XVIII.


Comentaris

envia el comentari