Catalunya Diari

Lleida ingressarà uns 210.000 euros amb la Vuelta Ciclista a España

Lleida ingressarà uns 210.000 euros amb la Vuelta Ciclista a España| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat pel director de la Vuelta, Javier Guillén, i el regidor d'Esports, Txema Alonso, ha presentat l'etapa. Durant la seva intervenció, ha agraït els responsables de la Vuelta la confiança depositada en la ciutat per acollir la sortida de la 8a etapa i n'ha destacat, a banda de la capacitat organitzadora que suposa acollir un esdeveniment esportiu de primer nivell, l'impacte econòmic i d'ocupació hotelera en la ciutat. Es calcula que el pas de la vuelta per Lleida suposarà l'ocupació de 1.200 places hoteleres i una repercussió econòmica aproximada de 210.000 euros a la ciutat.
 
Javier Guillén, per la seva banda, ha remarcat que la tornada de la Vuelta Ciclista a España a Lleida es deu a l'acollida que van constatar en l'etapa celebrada l'any 2010 i a la capacitat hotelera de la ciutat i la infraestructura de què disposa la ciutat. Enguany, la Vuelta recorre fonamentalment capitals d'Espanya com Pamplona, Logroño.... "Estar a Lleida suma calidad a la vuelta", ha assegurat Guillén.
 
Per altra banda, el regidor d'Esports ha explicat que els corredors sortiran del Parc Científic i realitzaran el següent recorregut: Cardenal Cisneros, Gran Passeig de Ronda, Avinguda de Madrid, avinguda de Blondel, avda. Francesc Macià, Rambla de Ferran i el Pont de Príncep de Viana fins arribar a la A2, des d'on emprendran camí cap a Andorra.
 
3.300 quilòmetres de recorregut
La Vuelta a España 2012 es disputarà del dissabte 18 d'agost al diumenge 9 de setembre de 2012 i comptarà amb 21 etapes, amb un recorregut total de prop de 3.300 quilòmetres. En total hi haurà 6 etapes planes, 13 etapes de mitja i alta muntanya, 1 etapa de contrarellotge per equips i 1 etapa de contrarellotge individual.
 
Al final en pujada a la collada de la Gallina, inèdit fins ara, l'acompanya un port puntuable de segona a poc més de quinze quilòmetres a meta. Es tracta d'un final d'etapa molt tècnic, tant per la pujada com per la baixada de la Comella, amb sèries de revolts i grans desnivells. 22 equips participen en la Vuelta a España 2012, que comptarà amb la presència d'Alberto Contador i Purito Rodríguez, entre d'altres corredors, segons ha confirmat el director de la cursa, Javier Guillén.
 
Lleida ha estat escenari -en els 77 anys d’història de 'La Vuelta'- d'una sortida d'etapa en 15 ocasions. El primer cop va ser l’any 1946 (6ena edició) i la darrera l’any 1993 (48 ena edició). Les mateixes ocasions en què ha estat etapa d'arribada, l'última l'any 2010 en què va guanyar Mark Cavendish a l'esprint. 


Comentaris

envia el comentari