Catalunya Diari

Lleida recupera dissabte la seva Volta Ciclista

Lleida recupera dissabte la seva Volta Ciclista| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el regidor d’Esports de la Paeria, Txema Alonso, i Sergi Escobar han presentat aquest dimecres la nova Volta Ciclista a la Província de Lleida, una competició que es va iniciar l’any 1942 i que s’havia deixat de celebrar l’any 2008. El paer en cap ha explicat que la recuperació de la Volta Ciclista a Lleida era una assignatura pendent des de fa temps, i que ara es podrà materialitzar amb tot el suport de la Paeria. “Recuperar una prova ciclista d’aquestes característiques requereix un gran esforç, però tenim la voluntat de tornar a tenir la Volta Ciclista a Lleida dins el calendari ciclista internacional”, ha destacat l’alcalde.
 
Per la seva banda, Sergi Escobar ha remarcat que la cursa es recupera amb la voluntat de fer-la gran: “La competició d’enguany serà d’un dia, però l’objectiu és recuperar la volta per etapes i intentar que tingui ressò internacional”. L’esportista lleidatà ha mostrat la seva satisfacció pel gran interès que aquesta cursa ha generat entre els equips i els corredors professionals, tant que, segons les seves paraules, “l’any vinent plantejarem fer fins i tot una carrera femenina a nivell nacional”, ha conclòs Escobar. Finalment, Txema Alonso ha coincidit en assenyalar que es tracta dels primers passos de la recuperació d’aquesta cursa, que agafarà encara més empenta els propers anys.
 
La nova cita esportiva, que aplegarà més d’un centenar de ciclistes d’arreu del país i està registrada a la Federació Catalana de Ciclisme, tindrà lloc el proper 14 de juny amb sortida i arribada des de la Llotja de Lleida. El recorregut, d’uns 131 quilòmetres aproximadament, travessarà Lleida, Balaguer, Camarasa, Àger i retornarà a la capital, passant pels ports d’Àger i l’Alta de la Fontllonga.
 
La Volta Ciclista a Lleida va ser una cursa per etapes que es disputava anualment a la província de Lleida organitzada per la Penya Ciclista Colomina. La primera competició va tenir lloc l’any 1942 i es va celebrar gairebé ininterrompudament, a excepció d’algunes edicions durant la dècada dels 50 i els 60, fins l’any 2008. En total es van celebrar 56 edicions. La majoria de les seves edicions es van disputar amb caràcter amateur però en les darreres edicions (any 2005) la cursa va ser inclosa en els Circuits Continentals UCI i passà a formar part de la UCI Europa Tour. El primer vencedor va ser Baltasar Tarrós, i el darrer, Lars Boom. Un dels corredors amb més victòries va ser Joan Calucho.Comentaris

envia el comentari